Vila u Palm Springsu vrijedna 49,5 miliona dolara ima 3 bazena i tunel za akvarijum

Ako ste ikada željeli da živite negdje koje je dijelom dom, dijelom skulptura, pa, sada je vrijeme. Vilu u Kaliforniji ‘s Palm Springs područje je upravo se pojavilo na tržištu za 49,5 miliona  dolara. Tu je i akvarijumski tunel sa prostorom za lutanje nekoliko ajkula (sve dok nisu ogromne velike bijele).

 

 

Kuća je izgrađena za Duanea Hagadonea, novinskog izdavača i investitora za nekretnine—on je možda najpoznatiji po osnivanju Coeur d'Alene Resorta u Idahu. Naručio je Guyu Dreieru , arhitektu čiji je životopis uključivao mnoge slično upečatljive rezidencije, da stvori nekonvencionalni dom. Dreierov plan za Hagadone Residence sastoji se od zakrivljenog bakrenog krova i eksterijera obloženog panterovim škriljevcem iz Indije. Ideja je bila da se stvori dom koji bi ličio na okolnu pustinju i planine.

Glavna kuća od 32.000 kvadratnih stopa nalazi se na osam jutara zemlje; ostale strukture na imanju uključuju kuću za goste, garažu i kancelariju koja izgleda kao da je isklesana iz planine. Posetioci ulaze u vilu preko staklenog lifta i dočekuju ih kamin od titanijuma u dnevnoj sobi, kao i upečatljiva skulptura Dalea Čihulija koja je uključena u prodaju. To je parcela sa 7 kreveta i 12 kupatila.

Naravno, najistaknutiji aspekt kuće je lako brojna svojstva vode. Prvi je veliki zatvoreni akvarijum kroz koji možete hodati poput tunela – u njemu se mogu smjestiti egzotične ribe, kao i ajkule. Izvan kuće nema jedan već tri bazena koji se međusobno spajaju. Tu je i  ribnjak u blizini ulaza, plus vodopadi pored garaže i kancelarije.

Također ima povoljnu lokaciju (iako malo udaljenu). Dom se nalazi na rijetkoj parceli u okviru golf kluba Bighorn , gdje članovi mogu uživati ​​u pristupu slikovitim terenima sa 18 rupa, kao i spa centru i restoranima u klupskoj kući.

Prije nekoliko godina, 2009., rezidencija je čak nazvana Robb Report- ov Ultimate Home . Tako da svakako ima naš pečat odobravanja.

robbreport.com