Stolica Muista mijenja način na koji sjedite

Danas se često govori o tome kako neaktivnost zbog previše sjedenja na poslu izaziva mnoštvo zdravstvenih problema, zbog čega su stojeći radni stolovi postali toliko popularni. Ipak, ni konstantno stojanje takođe nije zdravo.

Kako bi napravio balans između sjedenja i stojenja te promijenio način na koji se sjedi, Aurimas Lazinskas zajedno sa Sauliusom Sestavickasom kreirao je stolicu Muista u nadi da će poboljšati zdravlje i kreativnost na radnom mjestu.

muista 2

Muista dopušta tijelu da ostane aktivno dopuštajući različite položaje sjedenja. Dizajn omogućuje dva različita sjedišta – kao sedlo ili klupa. Dok sjedite, zakrivljene noge stolice omogućuju ljuljanje, podstičući mišiće da održavaju ravnotežu.

muista stolica

Dolazi u dvije veličine, omogućujući vam da radite na običnom radnom stolu ili onom podesivom po visini.

Napravljena je od savijene šperploče i užeta koje pruža oslonac za noge.

stolica

Kako bi sjedenje bilo udobnije tu su i jastučići za stolicu ispunjeni heljdinim ljuskama, održivim nusproizvodom prehrambene industrije, koji pruža trajnost, prozračnost i čvrstu teksturu.

muista 3

Stolica još uvijek nije u prodaji ali su njeni kreatori pokrenuli Kickstarter kampanju u nadi da će naći svoje mjesto na tržištu.