Očaravajući pogled na Tihi okean iz vile Alicie Keys i Swizza Beatza (Video)

Pjevačica Alicia Keys i njen suprug muzički producent Kasseem Dean, poznatiji kao Swizz Beatz, otvorili su vrata svog doma u Kaliforniji.

 

Foto: Gary Kasl

Imanje koje je nazvano “Razor House” po obližnjoj stazi Razor Point Trail, sada je dom dvoje poznatih stanovnika. Vila se nalazi u srcu sunčane La Jolla, u Kaliforniji, na obali Tihog okeana modernistički uređen enterijer. Par je po useljenju rezidenciji dao novo ime “Zemlja snova”, ispunivši je umjetničkim djelima i studijom za snimanje.

 

 

Govoreći za magazin, Dean je otkrio da se “zaljubio” u vilu mnogo prije nego što ju je kupio. Vila od skoro 11.000 kvadratnih metara, čija je fotografija služila kao okvir na mobitelu osam godina prije nego što se par uselio, bila mu je nevjerovatno važna.

“Svaki zid u ovoj kući, svaki njen djelić je skulptura. Ovi prekrasni ‘S’ oblici, zakrivljenosti koje lete u svemiru iznad vaše glave. To je više slično skulpturi nego arhitekturi”, dodao je.

 

Tvorac ovog prebivališta je hvaljeni arhitekta Wallace E. Cunningham, a nakon što je izgrađena, dizajnerica iz AD 100 Kelly Behun pomogla je paru da se uklope u završne dijelove i stvori svoju “zemlju snova”. Keys u videosnimku govori: “Ovo je mjesto za stvaranje snova i pruža dovoljno hrabrost da sanjate svoj najluđi san, pa čak i biti ovdje je najluđi san”.

 

Foto: Gary Kasl

 

Foto: Gary Kasl

 

Foto: Gary Kasl

 

nbcsandiego.com