Šta boja ulaznih vrata govori o vašoj ličnosti?

Boja vaših ulaznih vrata može biti trenutni trend, ali može mnogo otkriti o vašoj ličnosti, otkrivaju nova istraživanja.

 

Londonska agencija za nekretnine Marsh & Parsons se udružila sa svjetskim institutom za boje Pantone, da bi istražila šta izbor boje ulaznih vrata govori o tome kakva ste osoba.

Prema istraživanju, mnogi ljudi preferiraju vanjska vrata u crnoj, bijeloj, sivoj i tamno plavoj boji. Ali šta to govori o ličnosti vlasnika? Laurie Pressman, potpredsjednica Pantone instituta, otkriva:

“Crna je elegantna, moćna i prestižna”, kaže ona.

“Bijela je jednostavna, svježa i čista i često je favorizuju oni koji vole minimalistički izgled. Siva je bezvremenska i klasična, tako da ne rizikuje izlazak iz mode.

Tamno plava je autoritativna i pouzdana, dok je zelena umirujuća, a crvena je sasvim suprotna. Veća je vjerovatnoća da će prednja vrata u crvenoj boji odabrati  dominantni, dinamični i angažovani pojedinci.

Ljubičasta sugeriše na one koji imaju sklonost dramatičnom, žuta je topla i pruža dobrodošlicu, što prenosi osjećaj optimizma i podiže raspoloženje.

Lila je mladenačka i živahna, dok je odabir prirodne boje drveta rustikalan i prijatan.”

Značenje boja ulaznih vrata

Crna: elegantna, moćna i prestižna

Bijela: jednostavna, svježa i čista

Siva: bezvremenska i klasična

Tamno plava: autoritativna i pouzdana

Zelena: umirujuća

Crvena: dominantna i dinamična

Ljubičasta: dramatična

Žuta: topla i optimistična

Lila: mladalačka i živahna

Prirodno drvo: rustično i prijatno

“Jasno je da neko ko izabere crna vrata je vjerovatno naklonjen impresivnom prvom utisku koji ukazuje na moć i prestiž. Ali neko ko ofarba svoja ulazna vrata u živopisno ružičastu ili žutu time poručuje da život treba biti zabavan,” rekao je Alek Lile, direktor prodaje kompanije Marsh & Parsons.