Pogledajte prekrasni projekat minimalističke kuće u šumi

Trend minimalizma, barem kad je riječ o dizajni i arhitekturi, i dalje ne jenjava. Štaviše, teško nam je zamisliti da bi se to moglo promijeniti i u nekoj skorijoj budućnosti.

Tome u prilog ide i još jedan očaravajući projekat kuće na koji smo naišli, a koji nam stiže iz Španije. Riječ je o objektu naziva “Casa en el Bosque”, koju potpisuje studio Fran Silvestre Arquitectos, a koja donosi svu ljepotu bijele boje i čistih linija. Privatna rezidencija je rađena tako da izgleda kao da izranja iz zemljišta na kojem se nalazi, formirajući tri različita oblika koja se na kraju stapaju u cjelinu, adaptirajući se na specifičnu topografiju.

Prvi sprat donosi mnoštvo prostorija za svakodnevni život, poput dnevne sobe, trpezarije, kuhinje, kupatila i spavaćih soba, dok se u prizemlju kriju terasa, vrt i bazen. Kao što smo već naznačili, u cijeloj priči bijela boja vodi glavnu riječ- kuća je izvana u potpunosti bijela, dok u enterijeru pronalazimo i pokoji sivi moment. U uređenju enterijera nije bilo mjesta suvišnim detaljima, a svaki je komad pomno biran i služi točno određenoj svrsi. Kako sve skupa izgleda, pogledajte u nastavku!

(buro247.hr)