Ova divna koliba skrivena u šumi ima sve potrebno za dobar odmor

Ovo imanje je reinterpretacija zavičajnih koliba u zemlji – jednostavnih skloništa koja se nalaze u divljini.

Pozivamo vas da krenete s nama na put do Novog Zelanda, visoko u svježinu planina.

David Maurice iz arhitektonskog ureda LTD nedavno je dovršio takozvanu “stražnju seosku kuću” – kako je sam naziva. Ova dvoetažna rezidencija na Novom Zelandu, smještena u naselju Puhoi, 40 – ak minuta vožnje sjeverno od Aucklanda kao prvu postavku ima uspostavljanje uske veze između izgrađenog prostora i ruralnog okruženja u kojem se našla. Kako prenosi Desigboom i objašnjava sam arhitekt imanje je reinterpretacija zavičajnih koliba u zemlji – jednostavnih skloništa koja se nalaze u divljini u kojima je smješteno sve potrebno za normalan, ali minimalistički život.

Prema defign.blog -u, Maurice – koji vodi arhitektonski ured LTD – kuću je dizajnirao za vlastitu obitelj. Projekt se sastoji od jednog volumena u prizemlju za odmaranje, kuhanje i jelo koji se nesmetano preko velikih staklenih površina proteže na terasu koja služi kao produžetak tog istog dnevnog boravka kuće. Na prostranoj drvenoj terasi vanjski kamin osigurava da se veranda može koristiti tijekom cijele godine, dok dvije kade koje su utonule u „palubu” omogućavaju stanovnicima kuće da se kupaju na otvorenom.

Gore, ispod kosog krova, glavna spavaća soba ima dugački radni stol koji omogućava da prostor također funkcionira i kao ured, dok susjedni dodatak u prizemlju sadrži dodatne spavaće sobe i uslužne prostore. Vikendica stoji na betonskom postolju koje je obloženo drvom jednako kao i ostatak kuće koji se odabirom svog uređenja stapa s prirodom koja ga okružuje.

(Jutarnji.hr)