Vila koja oduzima dah (Video)

Waiora vila se nalazi na parceli koja se može pohvaliti prekrasnim pogledom na jezero Wakatipu u Queenstownu, Novi Zeland. Rezidencija zauzima jednu od samo jedanaest privatnih parcela unutar ekskluzivne zatvorene zajednice Forestlines. Waiora je maorska riječ za zdravlje, zdravu i ljekovitu vodu.

 

Po ulasku u izvrstan dom, savršen pogled ostavlja prvi utisak koji oduzima dah. To je pogled na čiste plave vode jezera Wakatipu koji izazivaju mir, dok Cecil Peak i izuzetni planinski lanci izazivaju strahopoštovanje i čuđenje. Vila ima masivne prozore sa zadivljujućim pogledom na planinsku panoramu koji ispunjava unutrašnjost prirodnom svjetlošću. Vila ima četiri velike spavaće sobe, prostrani dnevni prostor otvorenog plana sa trpezarijom, kuhinjom i dnevnim boravkom i ogromnu palubu koja upija spokoj okolnog pejzaža. U wellnessu se  nalazi  infracrvena sauna, infinity bazenom i kućna teretana za svakodnevnu vježbu. Soba za zabavu i zavidan vinski podrum doprinose opuštanju i igri. Terasa na otvorenom nadmašuje ambijent svakog vrhunskog restorana.

Moderan eksterijer kuće gleda sa parcele od 13.000 kvadratnih metara ispred kompleksa, odakle se pruža potpuno nesmetan pogled. Integrisani solarni sistem i Tesla Power zid povezuju dom sa ekološki odgovornim načinom života. Čak je i krov kuće prekriven zelenom ljepotom prirode i skladno se uklapa u brdo, ublažavajući prisutnost linearne arhitekture. Pametna kuća i podno grijanje nude optimalan komfor i udobnost za poboljšanje svakodnevnog života.