U Budimpešti se nalazi divan rooftop bar s magičnim božićnim kupolama

Budući da smo zakoračili u pretprazničnki period, nije neobično što su neke od svjetskih metropola već naveliko započele s božićnim dekoracijama i čarobnim ugođajem koji jedva čekamo osjetiti.

Naredni vikendi osim za uživanje u omiljenim prazničnim aktivnostima ujedno je i sjajan period za kratko putovanje, a obližnja Budimpešta baš uvijek je izbor s kojim nikad ne možete pogriješiti.

Kao što smo spomenuli uzmemo li Zagreb kao polaznu tačku, Budimpešta je grad koji se nalazi ‘iza ugla’, stoga vikend izlet savršen je bijeg od užurbane svakodnevice koji vas regenerisati i opustiti. Sigurni smo kako ste upoznati sa svim znamenitostima i istorijskim zanimljivostima koje ovaj grad nudi, pa shodno tome ovog puta odlučili smo pronaći odlično mjesto za izlazak ili kafu koje će ispuniti svačije želje.

Rooftop barovi bez imalo razmišljanja oduzimaju dah i po prvenstveno zbog predivnog pogleda koji se pruža, ali i zbog nerijetko posebnog i drugačijeg uređenja. Iako je zimski period pomalo nespretan za uživanje na terasi, domišljati vlasnici jednog od najpopularnijeg rooftop bara u Budimpešti dosjetili su se odličnog rješenja za koje smo sigurni da će privući brojne posjetioce.

Riječ je o “360 Baru” koji je za niske temperature pripremio pravo božičino iznenađenje u vidu prozirnih kupola, odnosno iglua koji su ukrašeni šarmantnim svjećicama, udobnim i toplim pokrivačima, ali i sličnim detaljima koji doprinose stvaranju savršene praznične priče. Zimska verzija ovog rooftop bara bez imalo razmišljanja nešto je što želimo posjetiti te je dovoljno dobar razlog za mini izlet na kojem ćete se osjećati fantastično.

 

(Fashion.hr)