Luksuzne drvene kuće u srcu Austrije koje će vas oduševiti!

Tim arhitekata iz milanskog studija Petera Pinchlera objavio je slike svog najnovijeg projekta koji se smjestio u blizini malenog austrijskog grada – Kitzbühel. Prikladno nazvani „Tree suites“ apartmani predstavljaju dio nove ponude hotela s čak 7 zvjezdica, a osmišljeni su tako da pružaju gostima hotela jedinstveno i nezaboravno iskustvo boravka u prirodi!

S obzirom na to da se apartmani nalaze na velikim visinama, gosti pristupaju svojim smještajnim jedinicama staklenim liftom koji vodi direktno do apartmana. Veličine apartmana variraju od 60m2 do 80m2, a sastoje se od prostrane spavaće sobe i kupaonice. Spavaću sobu krasi stakleni zid koji se otvara prema balkonu i koji pruža prekrasan pogled na alpske planine, ali i na krošnje koje okružuju apartmane. One smještajne jedinice veće kvadrature opremljene su luksuznim dnevnim boravkom i saunom.

Prilikom rada na projektu, jedan od glavnih ciljeva ovog kreativnog arhitektonskog tima bio je stvoriti mjesto koje će spajati čovjeka i prirodu. Imajući to u vidu, odlučili su se na korištenje prirodnih materijala koji su tipični za područje u kojemu je projekt na koncu i stvoren. Tako ove veličanstvene smještajne jedinice krase tipični austrijski krovni nagibi koji evociraju poetičnu sliku kuća i svakako doprinose autentičnom osjećaju boravka u prirodi, čak i unutar samih apartmana.

U suvremenoj reinterpretaciji starih građevina arhitekti su primijenili drveni egzoskelet koji okružuje cijelu zgradu. Ta struktura sastoji se od dva sloja; prvi sloj, koji je stvoren zbog funkcionalnosti same strukture i drugi, izrađen od presječenih drvenih konstrukcija, koji filtrira svjetlost ali i osigurava privatnost gostiju. Tijekom dana, svjetlost će se filtrirati prema van i tako stvarati igru svjetla i sjene, dok će noću ove prekrasne građevine doslovno blistati usred guste šume. Uloga drva je u ovom projektu dvostruka; osim što podržava lokalni i održivi razvoj, pruža topao i ugodan osjećaj unutar prostora.

(Fashion.hr/ Foto: Peter Pinchler)