Kako uljepšati dosadni kauč

Vaš kauč je udoban, kvalitetan i služi vam odlično, ali ne izgleda tako privlačno? Ako ste se pronašli u ovoj rečenici onda imate stilski problem u dnevnoj sobi.

Većina ljudi bira garniture za sjedenje vodeći se kriterijima kvalitete, dugotrajnosti, izdržljivosti i udobnosti. Estetski faktor je takođe bitan, ali često se desi da garnitura koju smo pomno birali i skupo platili u dnevnoj sobi ne izgleda onako kako smo očekivali.

U tom slučaju, potrebne su vam neke stilske intervencije, poput ovih na primjeru.

Kauč na slici je neutralne boje, pored njega je lampa kao dekorativni i funkcionalni dodatak a na zidu mini galerija slika. Ipak, izgleda prilično…dosadno.

kako uljepsati kauc

Prva stvar koju trebate imati na umu jeste da možda vašem kauču nije potrebna intervencija, već okruženju u kojem se nalazi. Možete imati spektakularni komad namještaja, ali da bi se isticao mora imati adekvatno okruženje.

U ovom slučaju izbačen je neutralni tepih i zamijenjen drugim, upečatljive boje i zanimljivog dezena…

kauc

… a umjesto neupadljive lampe ovdje bolje pristaje velika lampa jednostavnog oblika i adekvatnije visine za bolje osvjetljenje…

kako uljepsati kauc u dnevnoj sobi

…i biljka pored koje više nije potrebno zelenila.

54c189c5003c9_-_img_7280

Na ovako velikom zidu srećnije rješenje je jedan veći zidni ukras nego više manjih.

54c189c548357_-_img_7284

I na kraju, kada su izabrani bolji prateći elemementi, na kauč ide nekoliko udobnih i lijepih jastučića i prekrivač. Ovi jastučiči se više ističu nego oni prije jer su koloritom bolje povezani sa drugim prisutnim elementima.


54c189c58c8b4_-_img_7305