Penthaus Merlin Monro traži novog vlasnika

Penthaus u Los Anđelesu, u kojem je glumica živjela 1954. godine, ima 200 kvadratnih metara stambenog prostora sa pogledom na grad.

Stan u zapadnom Holivudu u Los Anđelesu u kojem je Merilin Monro živjela prije nego što je kupila sopstvenu kuću u Brentvudu u Kaliforniji vratio se na tržište za 2,49 miliona dolara.

 

Stan, koji se nalazi na posljednjem spratu Granville tornja, zgrade u francuskom normandijskom stilu iz 1930-ih, ranije poznate kao Voltaire, ima 200 kvadratnih metara stambenog prostora sa dvije spavaće sobe i dva kupatila na dva nivoa.
Stan ima zasvođene plafone, prozore od poda do plafona sa pogledom na grad i planine, kružno stepenište koje povezuje dva nivoa, drvene podove, svečanu trpezariju, kuhinju sa venecijanskim gipsom i čeličnim ormarićima. Možemo reći da enterijer oslikava stari holivudski šarm i glamur.

Monro (1926-1962) je živela u stanu 1954. manje od godinu dana nakon što je napustila svog drugog muža, bejzbol igrača Džoa Dimađija. Ovaj stan je bio njen sedmi i poslednji u kom je živela u Los Anđelesu.

Sadašnji vlasnik je kupio stan od Porše de Rosi, bivše manekenke, glumice i supruge komičarke i voditeljke Elen Didženeres, 2003. godine. Podaci o imovini pokazuju da je poslednji put prodat za manje od milion dolara.