Terasa Villa – savršenstvo savremene arhitekture sa indonezijskim elementima

Dobivanje inspiracije iz arhitekture iz 1900-ih: niski nagibi krovova, nadstrešnice i okruženje otvorenog poda koje zadovoljava različite vibracije i različite potrebe. Smješten u zoni bez automobila usred polja pirinča, malih potoka vode i pogleda na džunglu, objekat uživa u miru u autentičnom, balijskom okruženju. Male trgovine, ugodni kafići, restorani, masaže i škole joge nalaze se na pješačkoj udaljenosti. Centar i atrakcije Ubuda su u neposrednoj blizini i samo nekoliko minuta.

 

Objekat je izgrađena u minimalističkom spoju savremene arhitekture i indonezijskih elemenata. Smještena na dobro uređenoj parceli od 568m zemljišta, imanje ima 368m2 stambenog prostora, sastoji se od 2 zgrade na 2 kata. Prije ulaska na kapiju imanja dočekuje vas posebna recepcija i trgovina u samostojećoj zgradi.

Dvije odvojene zgrade okružuju unutrašnje dvorište velikog bazena sa ležaljkama. Sazrele tropske bašte pružaju hlad tokom dnevne vrućine. Veliki dnevni boravak otvorenog koncepta s modernom kuhinjom i dugim središnjim prolazom idealan je za funkcioniranje kao restoran koji će zadovoljiti potrebe gostiju ili kao višenamjenski životni prostor.

Objekat se sastoji od 5 prostranih smještajnih jedinica, koje se sastoje od 2 prizemne sobe sa balkonom, 2 apartmana na 2 nivoa sa vidikovcem na drugom spratu i spavaće sobe u potkrovlju sa velikom krovnom terasom. Sve sobe imaju obilje prirodnog dnevnog svjetla, lijepo su namještene i nude privatna kupatila sa japanskim kadama ili tuševima.

 

archdaily.com