Otvorena ordinacija holističke medicine “Dr Dunjić – Centar za integrativne procedure i suplemente” u Banjaluci

Od ove subote Banjalučani će bit u mogućnosti da unaprijede svoje zdravlje na drugačiji i efikasniji način. 

Poznati holistički praktičar mr. sc dr Slobodan Dunjić je, nakon dvadesetogodišnjeg uspješnog rada u Beogradu, svečano otvorio ordinaciju personalizovane holističke medicine “Centar za integrativne procedure i suplemente”, u gradu na Vrbasu.

Nakon edukacija u Japanu, Americi, Rusiji i drugim evropskim medicinskim centrima te vođenju ordinacija u Beogradu i Ljubljani, otvoren je i banjalučki centar holističke medicine, sa žеlјom dr Dunjića da na jednom mjestu objedini usluge klasičnog medicinskog pristupa sa alternativnim metodama tretmana oboljelih. Zahvaljujući tome i banjalučki pacijenti dobiće pristup najkvalitetnijoj metodi liječenja i unapređenja svog zdravstvenog stanja.

Centar putem personalizovanog holističkog pristupa, uz kombinaciju klasične medicine sa naučno potvrđenim metodama liječenja, pruža pomoć ljudima da održe dobro zdravstveno stanje i da preveniraju razvoj bolesti. Pored toga, pruža se i pomoć oboljelim licima kako bi ishod liječenja bio bolji i brži.

S obzirom na to da se holistička medicina ne bavi bolešću već organizmom, ovaj protokol se savjetuje svim osobama koje žele da sačuvaju dobro zdravlje, ali i oboljelim osobama koje će ovim pristupom ojačati unutrašnje odbrambene snage i, na taj način, poboljšati efekat liječenja klasičnom terapijom.

Šta je personalizovano-holistička medicina?

Holistička medicina je forma liječenja koja podrazumijeva liječenje cijele osobe – tijela, uma, duha i emocija.

Za razliku od klasične medicine koja se bavi isključivo simptomima bolesti, ne ulazeći dublje u uzroke nastanka iste, u ovakvom pristupu liječenja i prevencije bolesti oboljenje se tumači poremećajem ravnoteže unutar organizma. Iz tog razloga, i pristup u liječenju oboljelog u holističkoj medicini drugačiji nego u klasičnoj.

Holistički pristup u liječenju stavlja u fokus organizam u cjelini. To podrazumijeva liječenje oboljele osobe kao cjeline, a ne “liječenje” samih simptoma oboljenja. U liječenju podrazumijeva i iznalaženje uzročnih faktora koji se nalaze u korijenu oboljenja kod svake osobe.

Praktikuju se aromaterapija, Ajurvedanska medicina, homeopatija, akupunktura, naturopatska medicina, Tradicionalna kineska medicina, energetska terapija, meditacija, savjetovanje o ishrani, savjetovanje u vezi sa vrstom i dinamikom fizičke aktivnosti, molitva…

Otvoren i iskren оdnos izmedju pacijenta i ljekara neophodan je kako bi se postigao željen ishod liječenja. Pacijent mora da spozna sebe i da bude orijentisan na traženju rješenja za svoje zdravstveno stanje zajedno sa svojim doktorom.

Više informacija o holističkom pristupu dr Dunjića i njegovog stručnog tima možete dobiti putem web sajta drdunjic.rs, na br. telefona +387 66 490 490 ili posjetom banjalučkoj ordinaciji na adresi Aleja Svetog Save br. 59.

(mamaklik.com)