Najbolje kombinacije biljaka za vaš dom

Biljke su najlakši dodatak da ispunite svoj dom bojom i “živošću”. Pogotovo ove sezone, neposredno prije nego što službeno dočekamo proljeće, pravo je vrijeme da svoje omiljene sobne biljke ugradite u svoj prostor ili čak da njima obnovite balkon svog doma. U nastavku vam prikazujemo savršene kombinacije biljaka, kako u estetskom dijelu, tako i u smislu njihovog najboljeg mogućeg rasta.

 

Ruža + Geranijum

 

Za biljke jakog mirisa ili boje se kaže da se savršeno kombinuju jedna s drugom. U stvari, mnogo je onih koji tvrde da zajedno uklanjaju “neprijatelje” i bube . Zapravo, dobra je ideja ispuniti svoje prostore bojom i ultra proljetnim karakterom. Osim toga, ova cvjetna kombinacija je savršeno rješenje za vaš balkon, kako za ovu sezonu tako i za ljeto koje je na pomolu.

 

Jasmin + Gardenia

 

Osim po estetskoj sličnosti, ove dvije biljke razlikuju se i po rastu. Treba znati da biljke koje se pretvaraju u grmlje nikada ne treba kombinovati sa svojim parnjacima, jer jedna može zasjeniti i uništiti drugu, što nije slučaj sa jasminom i gardenijom.

 

Sanseveria + Dracaena

 

Dvije poznate sobne biljke koje mnogi biraju za svoj dom. U stvari, to su opcije koje se smatraju održivim, dok im je dozvoljeno da rastu ako se nalaze u istom području. Dobra vijest je da ne zahtijevaju mnogo njege, niti poseban kontakt sa suncem, a istovremeno unikatno ukrašavaju svaki prostor.

 

Orhideja + lale

 

To su dva najljepša cvijeta i niko ne može reći suprotno! Obično ih viđamo u domovima koji se odlikuju elegancijom kojom odišu, dok njihovo prisustvo ispunjava svaki kutak bojom. Mogu se čak i uklopiti i stvoriti fantastičnu atmosferu na stolu ili bilo gdje drugdje u kući. Uz malo nj16ege i puno svjetla, dugo će cvjetati!