Proljetno cvijeće: Koristite ga za ukrašavanje vašeg doma

Naučno je dokazano da je cvijeće dobro za naše mentalno zdravlje – a posebno u trenucima kada nam je najpotrebnije. Da biste zaista iskoristili energiju prirode i stvorili savršeno okruženje u svom domu, sve što trebate učiniti je izbjeći tradicionalno pravilo ukrašavanja, poput buketa ili saksije, i pronaći nove i spektakularnije načine stavljanja cvijeća.

Donosimo vam par ideja

  • Trpezarija je mjesto gdje možete početi. Napunite je svježim cvijećem koje će odmah unijeti proljeće u vaš dom. Lijepa, drugačija ideja je preferirati određeni koncept kako biste postigli savršen rezultat. Recite “da” određenom cvijetu i na osnovu toga kreirajte prekrasne kutke, a ako vam zvuči teško, odaberite jednu boju od svake vrste cvijeta i osigurajte sklad i divnu ravnotežu. U ovom slučaju, ruže su sigurno i omiljeno rješenje.

 

  • Napravite vlastiti vijenac i okačite ga na ulazna vrata. Kako biste se istakli svojom elegantnom estetikom, preferirajte cvijeće određene boje ili tonove koji pripadaju istoj paleti. Ne zaboravite ga popuniti zelenilom, kao i ukrasiti elegantnim vrpcama.

 

 

  • Dekoracija stolića nas se posebno tiče svakog godišnjeg doba. Za proljeće se cvijeće smatra sastavnim dijelom. Stavite svoje favorite u elegantnu vazu s malo vode i kombinirajte ih s ostatkom dekoracije. Isto učinite i sa drugim površinama i namještajem u kući, poput vašeg noćnog ormarića . Zaista je lijepo probuditi se svako jutro i suočiti se s njima.

 

 

 

  • Pa ipak, cvijeće je u stanju preobraziti čak i najravnodušniji kutak vašeg doma . To je savršen način da date “živost” i boju gdje želite, dok je super ideja da svoje drvene površine i police prekrijete predivnom kompozicijom koja će napraviti razliku i jedinstveno će se slagati s ostatkom dekoracije koju možete zadržati u nižoj temi.

 

 

  • Lijepa ideja je da svoje cvijeće stavite u pletenu ili pletenu korpu, stvarajući lijepu, rustikalnu temu u vašem domu. U zavisnosti od veličine korpe, izaberite cveće i stavite ga u vazu sa vodom što se neće videti, pogotovo ako je cveće gusto – da ne bi brzo uvelo. I traka će je skinuti!