Luksuzna kuća koja je san svakog ljubitelja dizajna

Marmol Radziner i Redmond Aldrich Design, neprestano udružujući snage, pokazuju koliko dobro znaju šta znači visoka estetika.

 

glow.gr

Njihovo interesovanje za dizajn proizilazi iz njihove ljubavi prema prirodi i njenom šarmu, stvarajući arhitektonska remek-djela, koja se odlikuju nevjerovatnim modernizmom kojim zrače.

Prije nekoliko mjeseci otputovali su u Malibu, gdje su dizajnirali i uredili nevjerovatnu kuću koja je izgrađena prije dvije godine za smještaj petočlane porodice.

Od prvog trenutka naše interesovanje je usmjereno na nevjerovatno šarmantan eksterijer ove kuće, koji pruža ojsećaj raja na zemlji. Ovo posebno proizilazi iz zelenih elemenata koji preovlađuju gdje god se pogleda. Istovremeno, spektakularni životni prostori na otvorenom, gdje se nalazi ogroman bazen, pružaju porodici priliku da uživa u trenucima apsolutne bezbrižnosti i mira.

Što se enterijera kuće tiče, veliki prozori igraju vodeću ulogu i daju savremen karakter, a istovremeno čine da enterijer bude u harmoniji sa eksterijerom. U međuvremenu, visoke biljke i cvijeće stvaraju prirodno okruženje.

glow.gr

 

glow.gr

 

Kada zavirimo u enterijer ovog prelijepog doma primećujemo da je svaka soba uređena u neutralnim nijansama i zemljanim tonovima omogućavajući „toplini” da ima vodeću ulogu u dizajnu. U enterijeru dominiraju drvene površine, balansirajući ukupni dizajn, koji se može ažurirati i prilagoditi sadašnjosti, ali sa sigurnošću možemo reći da je obezbjeđen bezvremenski rezultat, na koji ne utiče nijedan trend dekoracije i bilo koje doba godine.

 

glow.gr

Što se tiče boja, izbor se odnosi na paletu klasičnih nijansi, kao što su crna, siva, svjetlobraon i uglavnom bijela. Prvobitna ideja je bila da se obezbjedi harmonija u svakoj prostoriji, ali i u spoljašnjem okruženju i ovi tonovi su smatrani najidealnijim.

 

glow.gr

Arhitekte koriste paletu materijala od gipsa, mermera, ali i drveta, impresivni namještaj i unikatne arhitektonske detalje koji svaku prostoriju čine „toplijom“. Rezultat koji je postignut je oličenje „slow living“ dizajna.

Sada porodica može da uživa u okruženju koje je sinonim za luksuzan život, u savršenom skladu sa ljetnjim povjetarcem i prirodnom estetikom. Ovo je pravi primjer kako gradska kuća lako može da poprimi oblik kuće za odmor, sa svim modernim udobnostima i vođena visokom estetikom.