Uređenje po horoskopu: Kako lavovi i djevice uređuju dom?

Lav

U kojem kraljevstvu živi ovaj gospodar? U svom. Njegov dom može biti veoma raznolik. Može biti veoma otmjen, moderan, klasičan ili sasvim kič. Sve, samo ne skroman! Lav voli raskoš i da se u svom domu osjeća kao kralj. Ne štedi novac na opremanje enterijera, čak i ako nije u dobroj finansijskoj prilici, trudi se da prikrije te nedostatke. Uglavnom ima stila i umije i sa malo novca da postigne dobar efekat.

BOJA SUNCA: Ovim znakom upravlja Sunce, pa se zlatna, žuta, narandžasta i crvena odlično uklapaju u dom Lava. One će pomoći da pokažu svoju blistavost i skrenu pažnju. Pored toga, ovako ekstravagantne im daju samopouzdanje i samopodsticaj.

ZNAK LUKSUZA: Lavovi su znak pokazivanja, kreativnosti i treba im dom koji će moći pokazivati. Preferiraju luksuzan namještaj koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Budući da im je potrebno puno svjetla i energije, Lavovi često odlaze živjeti u višim predjelima ili negdje gdje im neće nedostajati sunca. Zato im je bitno i osvjetljenje, te će se u njihovom domu uvijek naći grandiozni lusteri i zanimljive lampe. Ukoliko ima mogućnosti za to, lav će angažovati najbolje arhitekte za uređenje svog doma i obezbijediti detalje poput escajga s monogramom, zanimljivih vaza, posteljine sa dizajnerskim potpisom… Oni su često i finansijeri umjetnosti, te će njihovi zidovi biti prekriveni umjetničkim slikama.

Djevica

Ako se neki horoskopski znak može nazvati potpunim perfekcionistom, onda je to Djevica. Da li je sve na svom mjestu? Ovo pitanje ih najčešće opsjeda. Njihovi stanovi često djeluju “apotekarski”. Dobra rasvjeta, čiste površine i pravilni oblici su im glavni atributi.

BOJE ČISTOĆE: Budući da su po prirodi praktični, daju prednost i takvim bojama, koje su lako uklopive i ne previše napadne, kao što su bijela, bež, svijetloplava, ali i siva i smeđa. Ove prirodne i neutralne boje su lako uklopive u svim kombinacijama i za sve prilike.

ZNACI REDA I EFIKASNOSTI: Iako ne živi u velikom prostoru, dom Djevice činiće se prostranim, jer Djevica iz minimuma izvlači maksimum. Djevice će iskoristiti svaki pa i najmanji prostor, ali neće nikada držati nešto što nema svoju funkciju.

Ugaone garniture, fotelje na razvlačenje, stolovi na rasklapanje i dominantna bijela jednostavno čine svoje. Vole elegantan namještaj, ne pretjerano upadljiv.

Kako prije svega cijene logiku i red, u domu Djevica se često mogu vidjeti dezeni s linijama ili geometrijskim oblicima.

Ogromna biblioteka ispunjena je knjigama o medicini, biljkama, enciklopedijama i rječnicima, i obavezno zastakljena kako na knjige ne bi padala prašina.

djevica