Horoskop doma: Kako Ovnovi uređuju prostor

uredjenje po horoskopu

Horoskopski znaci se ne dijele na dobre i loše, na srećne i nesrećne, ne određuju ličnost čovjeka i ne mogu uticati na njegovu sudbinu, ali su ipak prisutni od dana našeg rođenja i prate nas tokom čitavog života. Svaki od znakova posjeduje sopstvene karakteristike koje se ogledaju u ljudima.

Zahvaljujući tim karakteristikama možemo prepoznati kakav enterijer kojem znaku odgovara, takođe možemo i sami prilikom posjete nečijem stanu pretpostaviti šta bi on u horoskopu mogao biti… S obzirom na to da je ovo mjesec onih koji su rođeni u znaku Ovna, predstavljamo osnovne karakteristike enterijera u kojima oni najbolje funkcionišu.

Prvi utisak je važan

Ovnovi su poznati po tome što posjeduju ogromnu energiju. Smjeli, tvrdoglavi, hrabri, otvoreni, svojeglavi, uvijek veseli, nasmiješeni i optimistični.

uredjenje po horoskopu ovnovi

Kako Ovan predstavlja početak Zodijaka, tako su i u stanu ili u kući u kojoj žive veoma bitna ulazna vrata. Ona bi trebalo da budu uredna i lijepa, otirač uvijek čist, a obuća uvijek skrivena, kao i ofinger s jaknama i kaputima.

Otvoreni prostor

ovnovi uredjenje

Znaku koji je stalno u akciji potrebno je mjesto u kojem će se osjećati dobro. Poslovično, Ovnovi ne vole ništa što ih, posebno fizički, steže i ograničava. Dakle, zaboravite na pregradne zidove ili ih što manje koristite i gledajte da ste uvijek u širokom prostoru, odnosno veoma je poželjno da dnevni boravak, kuhinja i trpezarija budu u jednom prostoru i neodvojeni.

Funkcionalnost

kako ovnovi uredjuju prostor

U životnom prostoru jednog Ovna sve mora biti vrlo dobro složeno i pristupačno. Ovaj znak nema strpljenja da se zamara sa puno detalja i nepotrebnih stvari. Radi usklađenja s njihovom ogromnom energijom, preporučuje se da prilikom uređenja doma koriste intenzivnije i svijetle boje.

Vatrena crvena

Boja koja je karakteristična za ovaj vatreni znak, i koja stimuliše i održava energiju Ovna, je svakako crvena.

crvena boja ovnova

Ona treba u svim svojim nijansama da bude najviše zastupljena, kako u životnom, tako i u poslovnom prostoru, bez obzira na to da li će to biti dekoracija zidova, namještaj ili određeni detalji u prostoru, a može biti kombinovana s crnim i bijelim detaljima. Prilikom odabira materijala, saten ne smije da izostane, kao i što više keramike u svakom obliku.

Dom za uživanje i hvaljenje

Ovaj tvrdoglavi hvalisavac voli da uživa u svemu pa i u svom domu. Ima izražen osjećaj za lijepe stvari, pa mu tako ni enterijer ne može izgledati loše. Voli reprezentativne enterijere, kojima može da se pohvali svim prijateljima.

dom ovan

Skoro uvijek je u toku s modnim trendovima. Pridaje značaj kvalitetu, ali još više dizajnu. Njihovi stanovi su najčešće veoma lijepo sređeni i uvijek spremni za posjetu.

boje u enterijeru: crvena, crna, bijela

materijali: polirani metal

specifični dekori: neobičan, mobilni namještaj