Uređenje prostora po horoskopu: Ovako Strijelčevi uređuju dom

Riječi koje najviše koristimo kada opisujemo Strijelca su: sloboda, ekspanzija, učenje i putovanje. Zato i nije čudno što ne provode mnogo vremena kod kuće, a samim tim uređenje boravišta im je usputna aktivnost. Zbog toga, njihov dom nije odraz posvećenosti stilu, ali zato u njemu vlada opuštajuća atmosfera.

U domu osoba rođenih u znaku Strijelca sve treba da bude veliko i prostrano. Oni obožavaju slobodu, život na hacijendi bi bio idealan za njih. Dvorište, konji, kućica za ptice, palme, ogromne saksije sa cvijećem idealno su okruženje.

villa-allegra-hacienda-san-juan-166

Ključna riječ u domu ovog znaka je ekspanzija. Na zidovima su ogromna ogledala, velike slike s prikazima prirode i otvorenih prostora ili fotografije s prizorima dalekih zemalja, lusteri su masivni, fotelje široke, a biblioteke bogate. Pripadnici ovog vatrenog znaka obožavaju sve što je strano i neuobičajeno, bilo da je riječ o Budinom kipu ili afričkom bubnju. U njihovom boju srešćete kombinacije zelene, ljubičaste, tirkizne i kraljevskoplave boje.

mueble_cajonera_vintage

Strijelčeva spavaća soba nije samo mjesto za spavanje, nego i mjesto za istinski užitak – za uživanje u hrani, ispijanje vina, gledanje filmova, čitanje knjiga, druženje s voljenom osobom itd. Vole duga jutra vikendom, čitanje novina i odmaranje po kući. I u spavaćoj sobi će se naći dosta simbola prirode kao i u ostatku kuće. Namještaj rijetko kupuju namjenski, često je i polovan, ali najvažnije je da u prostor donosi toplotu i lični stil.

master-hook454

Kuhinja u kojoj uživaju ima country štih – zrači dobrodošlicom, toplotom, udobnošću i često eklekticizmom. Tema je i ruralna i moderna u isti mah. U njoj se nalaze suveniri iz cijelog svijeta. Ovo je važna prostorija sa druženje, tako da u njoj uvijek ima hrane, vina i razmjena filozofskih ideja.

ikea_natureco_066_71

Bor ili hrast je dobar izbor za rustičnu, prostranu atmosferu, a ni veliki drveni trpezarijski sto ne bi bio loš izbor.

kitchen-w-hutch-1024x840

Strijelci obožavaju putovanja, tako da ćete u njihovom domu često vidjeti razglednice iz egzotičnih krajeva ili neka duhovna obilježja. Kad kažemo da vole putovati i istraživati nove prostore, onda ne mislimo samo na putovanja po stranim zemljama sa dva-tri kofera, nego i na duhovna putovanja.

Rado istražuju ono što je neobično, mistično i na prvi pogled skriveno. Vole sve što će im podsticati maštu. Nemojte im govoriti da postoji samo ono što se može opipati, jer njih zanima i religija, filozofija i astrologija.