Kako stvoriti savršeni kućni bioskop u 6 koraka

Bioskopske sale su postale nezaobilazan, vrijedan sadržaj u luksuznim kućama i njihova potražnja je u porastu.

 

 

 

luxurylifestylemag.co.uk

Za filmofile iz svijeta, putovanje u njihov lokalni kompleks ili neovisno središte donijet će radost pri svakoj posjeti, bilo da se film pokaže kao pravo remek-djelo ili potpuni promašaj. Često je samo iskustvo ono koje ih iznova mami da se vraćaju na veliki ekran, uz udobna sjedišta, priliku za druženje i već neizostavne kokice.

Ali šta da radite kada poželite taj bioskopski doživljaj kod kuće sa svojim starim favoritima? Iako kina ponekad reproduciraju starije filmove u određeno doba godine, postoji mnogo trenutaka kada ćete poželjeti da se opustite uz dobar film u udobnosti svog doma, pa je stvaranje vlastitog kućnog bioskopa savršeno rješenje.

Izbor naizgled beskonačnih streaming servisa koji su sada dostupni i napredak tehnologije znači da to kino iskustvo zaista možete dobiti kod kuće , a ljepota ovog rada je u tome što ga možete u potpunosti prilagoditi svojim željama odabirom svog veoma omiljeni djelovi iskustva na velikom ekranu i njihovo rekreiranje u sopstvenom privatnom okruženju.

Iako mislimo da se ništa ne može uporediti sa samim kinom, svakako postoje neki bonusi kada odlučite da ga postavite u svom domu, pa ako je ovo vaš sljedeći veliki projekat, pročitajte kako to učiniti savršeno.

 

luxurylifestylemag.co.uk

Gdje?

Morat ćete razmisliti gdje tačno možete smjestiti svoju kino salu u svom domu, i dok je slobodna soba očigledna opcija, razmislite da li imate podrum koji se može koristiti za to. Ovo bi mogla biti dobra prilika da preduzmete prenamjenu potkrovlja ili pretvorite dio vašeg garažnog prostora u nešto daleko uzbudljivije.

Sjedište

Meke, udobne naslonjače i jedno ili dva ćebeta da biste se zaista udobno smjestili, pobrinite se da vam sjedišta budu vrhunska, tako da ste opušteni i sretni kada sjednete i uživate u najboljim odabirima vaše omiljene usluge striminga ili omiljenim filmovima iz prošlosti. Udobnost je ovdje ključna.

Dekor

Dio koji može biti teško ispraviti je dekor, jer sve što je previše bljutavo može stvoriti neprivlačan prostor. Duboki, tamni tonovi dobro funkcionišu u ovom prostoru uz meke i udobne tkanine kako bi stvorili raskošno okruženje za ležanje i zabavu. Zidne obloge dobro funkcioniraju u ovoj prostoriji kako bi dodale karakter – i ovdje možete ugraditi zvučnu izolaciju – dok baršunaste zavjese pune dužine mogu blokirati svjetlost i dodati faktor udobnosti. Obložite stražnji zid svojim omiljenim filmskim posterima za lični dodir i držite se samo akcentnog osvjetljenja koje se može lako isključiti (pametnom tehnologijom) kada film počne.

Ekran i zvuk

Što je veće, to bolje svakako vrijedi kada je u pitanju ponovno stvaranje osjećaja na velikom ekranu kod kuće. Ekrana za projektore, koje možete nabaviti u 4K, odlična su opcija za veće prostore, dok veliki televizori ravnog ekrana mogu raditi u manjim prostorijama. Pobrinite se da imate dovoljno prostora između ekrana i sjedišta za najudobnije vrijeme i poprskajte ozvučenje jer će se to isplatiti. Surround zvuk s brojnim zvučnicima raspoređenim po prostoriji sigurno će pružiti najbolje kinematografsko iskustvo za vas i vaše kolege gledaoce.

Hrana i pice

Koji je vaš omiljeni bioskopski zalogaj? Ako jedete kokice samo kao poslasticu u bioskopu, onda to učinite i u svom kućnom bioskopu. Ne postoji ništa poput mirisa zagrijanih kokica koje se provlači kroz sebe i podsjeća na dobre trenutke provedene gledajući filmove, pa nabavite aparat za kokice kod kuće da učinite isto. Napunite frižider svojim omiljenim pićima, napunite tegle svojim omiljenim slatkišima i čipsovima i uživajte u svestranom iskustvu.

Tretirajte to kao bioskop

Konačno, sklonite svoj telefon i zamolite sve koji uđu u sobu da to i učine, propast mnogih egzistencija je stalna potreba da provjeravaju svoj telefon, a većinu vremena ta obavještenja lako mogu sačekati nekoliko sati. Budite prisutni u ovom trenutku, baš kao što biste bili u javnom bioskopu, i mnogo je veća vjerovatnoća da ćete uživati ​​u iskustvu za koje ste toliko naporno radili.