Kuća na točkovima

Ovaj mali dom ima potkrovlje u kom je smještena spavaća soba, modularna trpezarija, veliki prozori i raznovrsni elementi, što mu omogućava pronalaženje ravnoteže između avanturističke spontanosti i udobnosti na koju smo navikli kod kuće.

 

Male kuće postale su idealno minimalističko rješenje za one koji u međuvremenu žele da smanje svoje životne troškove, ili avanturiste koji jednostavno ne mogu da borave predugo na jednom mjestu.

Jedan takav dom proizvela je kompanija sa sjedištem u Koloradu koja je osmislila minimalistički, ali krajnje moderan koncept gradnje. Tako je i stvoren ovaj zanimljiv dom koji predstavlja savršen balans skandinavskih elemenata dizajna enterijera i promišljeno modernih spoljašnjih karakteristika.

Spolja, ova kućica čiji oblik neodoljivo podsjeća na obrnuti trapez, odiše misterijom zahvaljujući crnim valovitim čeličnim oblogama sa svih strana, i ima sasvim dovoljno mjesta za otkrivanje sklopive terase napravljene od obnovljivog brazilskog tvrdog drveta.

Kada se rasklopi, ovaj simpatičan nastavak kućici obezbjeđuje mnogo udobniji izgled koji odmah potvrđuje da je riječ o “kućnoj oazi” dizajniranoj po mjeri svih onih koji žele da pobegnu od užurbanosti svakodnevnog života.
U dom se ulazi zahvaljujući dvostrukim kliznim vratima od poda do plafona, a odmah po ulasku stanare dočekuju kuhinja i trpezarija. Ovaj dio doma inače istovremeno služi i kao dnevni boravak, i ima ugrađenu sofu u obliku slova “U” koja se lako pretvara u dodatni kauč za spavanje.

Enterijer je ispunjen bijelim borovim drvetom koje sija prirodnom sunčevom svjetlošću i osvetljava unutrašnjost da bi pružilo topli, zlatni sjaj na crnom čeliku.

Opremljen svim tehničkim pogodnostima kao što su mašine za pranje i sušenje veša i klupa na ulazu, ovaj dom je idealno mjesto u kom istovremeno mogu boraviti četiri osobe.