Odlična ideja koja je “spasila” enterijer malog bara

Ukoliko se nekad nađete u Tel Avivu, uživaćete u moderno uređenim kafićima, restoranima i barovima kojih je sve više, a konkurencija u origanalnom dizajnu enterijera je sve veća.

Jedan od takvih je veganski bar Bana u kojem možemo vidjeti potvrdu teze da dobra ideja može “spasiti” čitav koncept uređenja prostora, i opšte ne mora da bude inovativna i skupa.

Ovaj bar nalazi se u zgradi sagrađenoj 1930-ih, zahvaljujući čemu ima karakteristične visoke tavanice, velike prozore, drvene grede, zidove od cigle…. Međutim, raspored je ipak nezhvalan jer je prostor prilično uzak, što nije najsrećnija opcija kada je u pitanju ugostiteljski objekat. Takođe, jedan dio prostora je zakrivljen.

Ideja kojom se Amit Studio, koji je prostor uređivao, imao je držati se svedenosti sa upečatljivim dodacima u boji. Zidovi od cigle su prefarbani u bijelo, drveni podovi su neutralni, a stolovi i stolice minimalistički.

U prilično malom prostoru ističe se masivni kameni šank. Sada dolazimo do odlične ideje koja je u prostor unijela živahnost i razigranost. Umjesto klasičnih polica od drveta ili stakla, na zidove su postavljene metalne rešetke sa modularnim policama, i to u neočekivanoj roza boja.

Stolarija sa unutrašnje strane je takođe ofarbana u istu boju.

Police od metalnih rešetki u zelenoj boji postavljene su i iznad šanka, a služe kao držači za cvijeće.

S obzirom da je riječ o veganskom baru, nije bilo potrebe za dodatnim dekorom od voća i povrća koje je u svojim bojama najljepši ukras.