Tuš kabina ili kada? Evo kako izabrati

Ako ste u nedoumici da li u svom kupatilu, velikom ili malom, staviti tuš-kabinu ili kadu, evo nekoliko karakteristika tih elemenata kako biste lakše napravili izbor.

Ako imate malo kupatilo, tuš kabina je idealna za maksimalnu iskorištenost prostora. Prednost tuš-kabine je znatno manja potrošnja vode zbog kraćeg zadržavanja u kabini. Odlučite se za tuš kabinu sa netransparentnim staklom, koju je lakše održavati a nakon tuširanja nećete vidjeti tragove vode.

Danas u trgovinama za sanitarije možete pronaći razne hidromasažne kabine koji osim rasvjete, imaju radio, masažer za noge, priključak za telefon i MP3 player. Obično su dostupne u kvadratnom i polukružnom obliku. Tuš-kabine imaju neke nedostatke: ako imate malu bebu, njeno kupanje će biti znatno teže. Takođe, ručno pranje odjeće u plitkim tuš kabinama je problematično.

kabina

Kade su idealne za veći prostor. Izbor kada na tržištu, u smislu boja i oblika je širok, ali najčešće su pravougaone kade. Ukoliko je uža na jednom kraju, odlično je rješenje za manja kupatila.

Zbog lakog i brzog održavanja najpopularnije su akrilne kade, gdje se oštećenja ne vide, za razliku od emajliranih kadi. Kade su dostupne u jacuzzi obliku s različitim masažerima, te u obliku mini bazena za kućne spa centre.

Dakle, ako ste još uvijek u nedoumici šta da postavite u vašem kupatilu, nadamo se da će vam ovaj tekst pomoći u izboru.

kada7