Ofuro kada-Inspirisana drevnim ritualom japanskog kupanja

Tokom godina, kako su kupatila postajala sve manja i praktičnija, tuš koji štedi prostor prijetio je da potisne kade u drugi plan.

Pošto novi lifestyle trendovi daju prioritet dobrostanju, kupatila su ponovo zamišljena kao prostori za opuštanje, udobnost i podmlađivanje, a kade, sa svojim restorativnim i meditativnim kvalitetima, vraćaju se na velika vrata.

homecrux

Poznata po projektima opremanja kuća i kupatila, italijanska kompanija antoniolupi je na čelu ovog pokreta sa dizajnom nove Ofuro kade. Inspirisana drevnim ritualom japanskog kupanja, nova Ofuro kada, koju je dizajnirao Karlo Kolombo, ističe se svojim jedinstvenim skulpturalnim oblikom i simboličnim značajem.

Drevni ritual japanskog kupanja prvobitno se odvijao u velikim drvenim kadama dobrodošlice. Za mnoge u Japanu, to je više od kupanja, odnosno meditativna ceremonija, vrijeme izdvojeno za obnavljanje, oživljavanje i čišćenje duše. Oslanjajući se na ovu daleku praksu, koja se i danas primjenjuje širom Japana, antoniolupi je sa Karlom Kolombom kreirao Ofuro kadu.

Njena velika i izdašna geometrija pruža prostor za mir i opuštanje, dok spuštena ivica na prednjoj strani poziva da potpuno uronite u vodu. Čini se da je jedinstvena izvajana forma isklesana iz jednog bloka, bilo od strane vještih majstora ili je tokom vremena oblikovana prirodnim silama vode. Prave linije i oštre ivice su u harmoniji sa zakrivljenim površinama kade, što je čini idealnom za postavljanje u uglovima.

homecrux

Pored toga, ivice Ofuro kade su različite debljine, sa nekim širim djelovima da podrže predmete i proizvode za njegu tijela, dok tanji stvaraju impozantan volumen. Predivnu kadu takođe možete opremiti LED svjetlima koja su integrisana u njenom dnu kako biste dodali osjećaj elegancije i lakoće.

Veliki dio elegantnog, prefinjenog izgleda Ofuro kade može se pripisati materijalu od kog je napravljena. Dostupna u glatkoj bijeloj satenskoj završnoj obradi, Ofuro kada je izrađena od najsavremenijeg kompozitnog materijala Flumood, napravljenog od aluminijum hidroksida i sintetičke smole. Razvijen od strane antoniolupi kompanije, Flumood je idealan materijal za kupatilo jer je dugotrajan, izdržljiv, lak za čišćenje obezbjeđujući besprekorne performanse proizvoda i estetiku tokom životnog vijeka. Ekološki prihvatljiv, kompaktan, neporozan i netoksičan, ovaj inovativni materijal je i zdrav i održiv.

homecrux

Kako kupatila nastavljaju da se udaljavaju od svojih striktno utilitarnih definicija, za nas je od ključne važnosti da razvijemo nove načine promovisanja zdravlja i blagostanja izvan čisto materijalnih i funkcionalnih sfera. Sa antoniolupi Ofuro kadom, vidimo kako je moguće transformisati jednostavnu svakodnevnu naviku u nešto dublje i značajnije.

homecrux