Kuća obasjana suncem

Kuća kao da svakodnevno puni svoje baterije, i to zahvaljujući specifičnim otvorima i velikim staklenim prozorima koji služe i da bi podjelili prostor na više interesantnih dijelova. Tako je najveći kutak doma rezervisan za svjetlu i prostranu dnevnu sobu koja je opremljena udobnim namještajem i upotpunjena promenljivim sjenkama na grubom betonu koje nastaju zahvaljujući velikom krovnom prozoru.

Još jedna prostorija koja privlači našu pažnju jeste drvena kuhinja skrojena po mjeri, koja definitivno odskače od onih klasičnih modela i umjesto tradicionalnog velikog kuhinjskog ostrva u sam centar dješavanja stavlja moderan aluminijumski pult sa barskim stolicama. Slično je i sa trpezarijom koja zauzima mali ugaoni dio na otvorenom, za koju se slobodno može reći da predstavlja svojevrsno proširenje dnevnog boravka u dvorište.

Inače, valja pomenuti da je ova kuća specifična i po tome što je njen prednji dio duboko ukopan u zemlju, te da uvučeno dvorište vodi do glavnog dijela kuće odakle se pruža panoramski pogled na okolne planine. Zanimljivo je da je dvorište, baš kao i ostatak kuće, zadržalo krajnje jednostavan i pedantan look koji karakteriše obilato korišćenje pijeska i kamena u boji.