Savršeno osvjetljenje za vaše bašte i terase

Ljeto je vrijeme kada se dnevni boravak e seli napolje. Uveče, vizuelna udobnost je neophodna pa samim tim i osvjetljenje mora biti dizajnirano u skladu sa kontekstom – bilo da je riječ o prostranoj bašti ili gradskoj terasi.

 

archiproducts

 

archiproducts

 

archiproducts

 

archiproducts

 

archiproducts

Staro dobro pravilo glasi: meko osvjetljenje je idealno za prostore za opuštanje, dok je direktno osvjetljenje najbolje za osvjetljavanje konkretnih objekata ili naglašavanje detalja. Kao i namještaj, spoljašnje osvjetljenje se svakodnevno usavršava i pronalazi nove identitete, forme, materijale i tehnologije – od svetla kamufliranog u vegetaciji do pametnog osvjetljenja koje modulira boju i intenzitet.

Pored toga, revolucionarno bežično ili punjivo osvjetljenje utire put neograničenom, hibridnom korišćenju prostora i autonomiji u postavljanju sjvetla tačno tamo gde je potrebno. Ukoliko ste u potrazi za savršenim osvjetljenjem koje će obasjati vaš prostor za ručavanje savjet je da odaberete stone i viseće lampe koje stvaraju toplo i dufuzno raspoloženje na otvorenom.

Za spoljašnje prostore bez struje, punjiva spoljna rasvjeta je idealno rješenje za postavljanje svjetlih akcenata tačno tamo gdje ih želite, tako da možete doživeti prirodu u potpunoj slobodi. Takođe lampe na solarni pogon su praktične alternative kada struja nije dostupna a uz to su rješenja sa malim uticajem na životnu sredinu koja mogu osvjetliti baštu uz nimalo ulaganja.

Na kraju, ne smemo zaboraviti ni diskretna rješenja za zidove koja značajno štede prostor a mogu učiniti da čak i male terase izgledaju vizuelno veće a prostor udobniji. Tu su još i reflektori i stubovi koji su idealni za obezbjeđivanje vidljivosti, isticanje razlika u nivoima a ujedno predstavljaju i svjetleće znakove koji čine staze i puteve bezbjednim i sugestivnim.

Uostalom, pogledajte i sami neke od najelegantnijih varijanti u našoj maloj galeriji slika i pronađite pravu svjetiljku za svoje dvorište već danas.