Diorova kolekcija za baštovane

Kolekcija nosi naziv “Lucky Milly”.

„Nasljedivši maminu strast prema cvijeću, uvijek sam se najbolje osjećao u društvu biljaka i baštovana“, priznao je u svojim memoarima veliki modni dizajner Kristijan Dior. Ova ljubav ga je stalno pratila na svim njegovim putevima dizajna, ostavljajući za sobom čitavu priču koja nastavlja da se nalazi u svakoj Dior kolekciji.

Nova Home kolekcija dolazi da dokaže Diorov sopstveni kult cvijeća i prirode uopšte!

 

Umjetnička direktorka brenda Dior, Kordelija de Kastelan, bila je inspirisana čarolijom prirode prilikom kreiranja nove kolekcije. Oslanjala se na prirodne građevinske materijale kako bi napravila objekte nove kolekcije i po prvi put predstavila seriju baštovanskih predmeta, što otvara novo poglavlje u istoriji Dior kuće. Ova linija se sastoji od kecelje u kombinaciji sa baštenskim rukavicama u odgovarajućem cvjetnom uzorku. U kolekciji pod nazivom “Lucky Milly” nalaze se saksije, koje se sjajno kombinuju sa ostalim komadima iz nove linije namjenjene ljubiteljima baštovanstva.

Dizajnirana od strane Kordelije de Kastelan, serija ekskluzivnih kreacija crpi inspiraciju iz prirode kao počast ljubavi Monsieur Diora prema cvijeću, strasti koju je razvio od djetinjstva, evocirajući nježne trenutke sa svojom majkom u bašti sa ružama u Granvilu u Normandiji.

Pored ove serije koja je već uspjela da postane najtraženija za svakog ljubitelja baštovanstva, francuska modna kuća lansirala je i kolekciju „Miss Dior Cannage“, koju je ponovo dizajnirala Kordelija de Kastelan. Ovo je serija porcelanskog posuđa za jelo, koja savršeno predstavlja živahnu atmosferu kuće. Osim bijelog, minimalističkog i vanvremenskog posuđa, impresionirani smo jedinstvenim kristalnim čašama za vodu, koje se izdvajaju iz kolekcije zahvaljujući fanki nijansama. Sama Kordelija, uostalom, u svakom pokušaju dizajna uspjeva da kreira vanvremenske predmete, koji se odlikuju neuporedivom elegancijom i postaju sastavni deo kolekcije svakog doma. Ukrašeni rukom pisanim potpisom “Christian Dior”, ovi dodaci su dostupni u bogatim, živim nijansama zelene, bijele i oker – elegantan znak botaničkim referencama.

 

Ukrašena dezenima đurđevaka i djeteline – čarima čuvenog dizajnera – linija posuđa je nastavak kolekcije New Lily of the Valley i obogaćena je pletenim predmetima kao što su podmetači, korpe, ramovi i kutije, kao i porcelansko posuđe i ukrasno stakleno posuđe.