Različiti kamini za topao ugođaj

Ognjište je služilo kao najvažnija osobina  stambenog prostora još otkako su ljudi otkrili vatru. Čak i danas, kamin je fokusna tačka za većinu dnevnih soba. Ukrasne pojedinosti oko kamina daju mu karakter i stil.

Pogledajte kako veoma različiti dnevni boravci koriste kamin kao fokusnu tačku u prostoru.

kamin1

Ovaj moderni bijeli dnevni boravak krasi minimalistički kamin koji je savršena dopuna geometrijski dizajniranim policama. Zbog minimalističkog dizajna kamina, umjetnička djela i namještaj imaju prioritet u sobi.

kamin2

Veliki kameni kamin je savršena fokusna tačka za ovaj rustikalni dom. Podignuto ognjište omogućuje ugrađenom prostoru za sjedenje da se nalazi na ugodnoj visini.

kamin3

Miješanje stilova iz različitih era, kao u ovoj dnevnoj sobi, može biti pun pogodak. Kamin u viktorijanskom stilu od mramora dekorisan je pojedinostima koji se mogu naći samo kod modernih kamina.

kamin4

Tapacirane stolice i teške draperije koje uokviruju obje strane kamina ublažavaju strogoću zašiljenih mramornih polica na kaminu.

kamin5

Visoki stropovi i koncept velike otvorene sobe slažu se s velikim kaminom poput ovog. Izduženo ognjište i metalne trake dodatno plijene pažnju na ovaj kamin.

kamin6

Pozicioniranje televizora sa strane kamina ostavlja prostor iznad kamina za tradicionalni dekor.

kamin7

Visok plafon i izložene rustikalne grede čine da ova velika soba izgleda kao potkrovlje. Klasicni, kameni kamin s visokom policom savršeno se uklapa u ovaj prostor.