Stan Shonda Rhimes odiše proljećem

Brojeći uspjeh za uspjehom, američki producent Shonda Rhimes, osim što voli svoj posao, gaji i strast prema dizajnu interijera. Dekoracija je , kako je nekoliko puta rekla ok, nešto što joj pomaže da se opusti od dana punog zahtjeva i obaveza, kao i da iskaže svoju kreativnost.

Voli vintage estetiku, ali u kombinaciji sa nečim modernim, nečim što se dokazuje kroz njenu impresivnu rezidenciju u New Yorku, koju je dizajnirala sa stručnjakom za dizajn, Michaelom S. Smithom.

 

glow.gr

 

Ono što je tražila u svojim ličnim prostorima je da odišu optimizmom zahvaljujući svom dizajnu, približavajući se maksimalizmu na najsavremeniji način, bez gubitka funkcionalnosti. Iz tog razloga je dizajner interijera – nakon razgovora s njom – crpio inspiraciju iz prošlih decenija, birajući komade koji odgovaraju njenom stilu.

Nekako je nastala osnova kuće: “platno” od raznih predmeta iz prošlosti, čija vrijednost ostaje nepromijenjena godinama. Održan je šarmantan vintage osjećaj, koji se savršeno prilagođava sadašnjosti, a svakako i budućnosti.

Stare kreacije i amblematični namještaj iz prostora u prostor, u kombinaciji sa modernijim linijama, osigurali su savršenu dizajnersku kombinaciju, koja može ispuniti inspiraciju svakog ljubitelja dekoracije. U međuvremenu, ne možemo propustiti divnu paletu boja kuće, koja se ističe svojim odvažnim karakterom, jer su odabrani jaki tonovi koji dočaravaju nešto proljeće.

 

glow.gr

 

glow.gr

Uz sve ostalo postavljeni su tepisi raznih oblika i kvaliteta, kako bi se slika kuće upotpunila sa što boljim rezultatom. Istovremeno, još jedna ljubav voditelja – cvijeće i sobno bilje – zauzela je svoje mjesto iz ugla u ugao u stanu, još više bježeći iz urbanog okruženja u kojem se kuća nalazi i tako dajući osjećaj sredine neraskidivo povezane. sa prirodom.

Kuća je “preplavljena” prirodnim svjetlom, emituje vitalnost i ističe se harmonijom koja je obuzima. Vidimo da svaki prostor ima svoju priču za ispričati, zahvaljujući jedinstvenim statuetama i amblematskim figurama koje čine čitavu dekoraciju, ali i dodirima koji dokazuju strast vlasnika prema magiji i privlačnosti umjetnosti – starije i moderne.

Obraćajući pažnju na najsitnije detalje, osim namještaja, boja i konstrukcija na zidovima, vidi se kako su se lijepo uklopili sofisticirani ukrasni predmeti koji daju elegantan karakter. Osim toga, metalni dodaci, a posebno zlato, djeluju kao nešto dodatno u nevjerovatnom ambijentu u zatvorenom, dajući glam karakter.