Porodica Ćetojević ima najljepše uređeno dvorište u Banjaluci

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić uručio je porodici Ćetojević plaketu i novčanu nagradu od 600 KM, te mobilni telefon od kompanije “Elta”, za najuređenije dvorište od ukupno 16 prijavljenih u ovoj kategoriji.

Radojičić je naveo da je dvorište porodice Ćetojević u banjalučkom naselju Šargovac primjer dobre brige o porodičnoj oazi u kojoj se nalaze mnoge vrste biljaka, voća, povrća, kao i domaćih životinja.

“Možemo samo da poželimo da je ovakvih prostora više u gradu jer se vidi da ovdje vlada velika ljubav. To je lijepa poruka – da pokušamo urediti prostor oko sebe, a ne samo da ga uređuju gradske vlasti”, rekao je Radojičić novinarima i čestitao vlasnicima za nagradu.

porodica cetojevic najuredjenije dvoriste

Vlasnik dvorišta Dejan Ćetojević kaže da sa roditeljima, sestrama i bakom uživa da vodi svakodnevnu brigu o uređenju dvorišta.

“Svi se dogovaramo i predlažemo, te zajedno donosimo odluke šta ćemo i kako uraditi. Najviše volim da se bavim izradom drvenih ukrasa, u čemu imam pomoć oca”, istakao je Ćetojević.

On je naglasio da će novčanu nagradu od Grada iskoristiti da napravi nešto novo u dvorištu, u kojem, osim cvijeća i povrća, ima više od 300 različitih domaćih životinja i kućnih ljubimaca koje je svakodnevno potrebno hraniti i voditi brigu o njima.

ACO_7961

“Imamo razne vrste golubova, divlje i domaće patke, kokoške, kornjače, više vrsta pasa, ribice.. Imamo i više od 60 kanarinaca”, kaže Ćetojević.

Akcija “Biramo najuređenije” grada Banjaluka trajala je od 15. do 31. maja, a ukupno je stiglo 39 prijava u četiri kategorije.

ACO_8030

Osim najuređenijeg dvorišta, birano je i najuređenije školsko dvorište, te je u ovoj kategoriji prvo mjesto osvojila Osnovna škola “Jovan Cvijić”.

U kategoriji najuređenijeg prostora u stambenim zgradama prvo mjesto pripalo je Zajednici etažnih vlasnika Bulevar Desanke Maksimović broj 2, dok je nagradu za najuređeniji balkon dobila Jelena Zlatinić u Ulici Dragana Bubića.

Specijalna nagrada pripala je Boži Radmanu za doprinos u očuvanju zelenila na području grada.

najuredjenije dvoriste

najuredjenije dvoriste 2

najuredjenije dvoriste banjaluka

najuredjenije dvoriste banjaluka 2017