Najoriginalnije ukrašena fasada kuće je u selu pored Kozarske Dubice

U selu Pucari, u Kozarskoj Dubici, kuća porodice Babić ima ukrašena je znatno interesantnije i od najljepše fasade jer se na njoj nalazi mural pod nazivom “Utočište”, koji je naslikala banjalučka umjetnica Nataša Konjević.

Na ideju da svoju djedovinu umjetnički ukrasi došao je Saša Babić, koji je rodom iz Pucara, a trenutno živi i radi u Gradišci. Babić kaže da je veliki ljubitelj umjetnosti, te da je oslikavanje murala trajalo osam dana.

pucari mural

– Još prije nekoliko godina drugi umjetnici ukrasili su bunar u dvorištu, kao i neke druge detalje domaćinstva. Ja nisam bogat čovek, nego ljubitelj umetnosti i kada sam želio postaviti mural na djedovu kuću, preporučili su mi Konjevićevu, koja važi za najuspješniju u našoj zemlji za oslikavanje fasada – rekao je Babić.

On je najavio da će naredno ljeto u dvorištu kuće postaviti i teleskop koji je nedavno nabavio, a koji će besplatno moći koristiti svi koji to žele, te je pozvao sugrađane ljubitelje umjetnosti da slobodno posjete domaćinstvo u Pucarima i pogledaju najnoviji mural umjetnice Nataše Konjević.

(Srna, Blic)