Počeo Sajam namještaja u Beogradu

sajam-namjestaja-beograd

Najveća regionalna manifestacija u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije namještaja, svečano je otvorena na Beogradskom sajmu i trajaće do 13. novembra.

sajam-namjestaja-beograd-2016

Sadržaj upotpunjuje ponuda Međunarodnog sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije, koji će trajati do 12. novembra.

Na 55 hiljada kvadrata, svoje eksponate – namještaj, repromaterijale, mašine i ostalu opremu potrebnu za proizvodnju namještaja i uređenje enterijera, izložilo je više od 520 izlagača iz pedesetak zemalja.

Svjetske i regionalne zvijezde

sajam-namjestaja-beograd-2016-2

Po prvi put na ovogodišnjem sajmu svoje proizvode izlažu neke od izuzetnih “design oriented” kompanija među kojima se posebno izdvajaju italijanske kompanije “Alivar”, “Segis” i “Brokis”.

Jedan od ciljeva Beogradskog sajma nameštaja je i afirmacija kvalitetnih dizajn firmi iz regiona, pa će pored uglednih svjetskih kompanija, svoje proizvode vrhunskog dizajna i kvaliteta predstaviti i brojne domaće i regionalne kompanije iz drvne i industrije namještaja.

Neke od njih su srpske kompanije  “Hookl und Stool” i “Extraform”, hrvatska “Prostoria”, slovenačka “Mitja”, te “Artisan” i “Gazzda” iz BiH.

Design talks i izložba mladih dizajnera

sajam-namjestaja-i-dekora-beograd-2016

Novinu na ovogodišnjem sajmu predstavljaju razgovori sa dizajnerima i arhitektama pod nazivom “Design talks”, koji će se odvijati tokom trajanja sajma.

Poseban segment u okviru Sajma namještaja činiće izložba mladih dizajnera koja stavlja akcenat na promovisanje mladih autora i predstavlja svojevrsni presjek stanja u savremenom dizajnu. Na ovoj izložbi će svoje dizajn ideje predstaviti Nataša Perković, Saša Mitrović, Marko Oljača, Zoran Mojsilović, Simon M Pipercic, Betonica, Presek, Woodster Bikes.

Nagrada Zlatni ključ biće dodeljena najinovativnijim i najuspješnijim izlagačima 54. Beogradskog sajma namještaja.

 

Foto: sajamnamjestaja.rs