Mirjana Mikulec predstavila novu kolekciju proizvoda za dom

posteljina-mirjana-mikulec

Nakon odlično prihvaćenih mirisnih svijeća u atraktivnim limenke, kvalitetnih peškira za kupatilo i plažu, dizajnerica enterijera Mirjana Mikulec kreirala je proizvode za spavaću sobu.

Posteljina, prekrivači i kućni ogrtači novi su članovi dekorativne porodice proizvoda za dom s njenim potpisom. Posebna pozornost pridana je samim materijalima pa je tako svaki komad izrađen od visokokvalitetnog pamuka.

kolekcija-mirjane-mikulec

Mirjanino je mišljenje da dizajn spavaće sobe mora imati opuštajući efekt na vlasnike. Time se vodila i prilikom dizajniranja posteljine, a set s jastučnicama inspirisan je tradicionalnim posteljinama kakve su imale naše bake i krasi ih čipka koja daje dašak romantike prostoru.

posteljina-mirjana-mikulec-2

Dekorativni prekrivači izrađeni od najfinijih vlakana, s popularnim chevron uzorkom i sad već prepoznatljivim resama, koje krase i Mirjanine kupatilske peškire učinit će svaku sofu ili krevet još primamljivijim, a upravo promjenom takvih detalja u stanu mijenjate cijeli utisak prostora. Prekrivači su dostupni u bež i tamnoplavoj boji.

prekrivaci-mirjana-mikulec

Kako bi ambijent u spavaćoj sobi bio potpun, Mirjana je osmislila i novu liniju mirisnih svijeća pod nazivom Sfera mirisa okruglog su oblika i nadahnute prirodom, pa tako prva nosi naziv Kamen.

sfera-miris

„Za liniju proizvoda koju potpisujem koristila sam samo najkvalitetnije, prirodne materijale. Priroda mi je bila inspiracija i prilikom razvijanja nove linije mirisa, pa zato prva nosi naziv Kamen, a uskoro ćemo predstaviti i druge, isto tako inspirirane prirodnim materijalima ili pojavama“ – ističe Mirjana Mikulec koja na ovome ne planira stati, pa tako, nakon asortimana za kupatilo i spavaću sobu, planira osmisliti i liniju proizvoda za kuhinju.

 

Izvor: InDizajn