LED svjetiljke za urbane bašte

“Cynara and Quadra” su LED svjetiljke koje stimulišu proces fotosinteze u zatvorenom prostoru. Novoosnovana italijanska firma “Bulbo” stvorila je niz pametnih rješenja za uzgoj hrane, ljekovitog bilja i cvijeća u urbanim sredinama tokom cijele godine.

“Cynara” svjetiljka s RWB sijalicom od sedam vati, koja je dovoljna da obezbijedi osrednju biljku sa dovoljnom količinom energije. Napravljena je od aluminijuma i keramike, a može biti pričvršćena na metalnu šipku kako bi visila tačno iznad biljke.

bulbo-lights4

bulbo-cynara-and-quadra_____

“Quadra” je nastala kao rezultat dugogodišnjeg istraživanja o interakciji između biljaka i svjetla. Ona reprodukuje idealan spektar boja i svjetlosti koji podstiče fotosintezu zbog različitih frekvencija koje nudi. Upravo te različite frekvencije pokrivaju čitav životni ciklus svakog povrća, kućne biljke, cvijeća, od klijanja do cvjetanja.

Rezultat slika za bulbo quadra

“Quadra” je napravljena tako da odgovara svim prostorima – moguće je produžiti do 50 centimetara te okretati na mnoge načine. Italijanska firma “Bulbo” ove LED svjetiljke početkom septembra predstavila je na sajmu “Maison Et Objet” u Parizu.

Rezultat slika za bulbo quadra