Ovaj park će biti jedan od najljepših na svijetu

U današnje vrijeme, parkovi su mnogo više od travnatih površina s drvećem i ponekom klupom. Oni dobijaju forme umjetničkih djela i dodir mašte istinskih kreativaca.

Ovog puta, predstavljamo vam jedan ruski park. Moramo reći da je 2017.godina definitivno godina parkova u Rusiji. Samo mjesec dana nakon svečanog otvaranja Zarjadje parka u Moskvi, još jedan grad je dobio svoju bajkovitu oazu.

lifestyle-park

Spektakularni park službeno je otvoren 28.septembra, nadomak novog i moderniziranog Krasnodar stadiona. U pitanju je prava zelena oaza koja je podijeljena u tematske zone, uključujući amfiteatar, vidikovac, zid za penjanje i mnoge druge interesantne sadržaje.

park (4)

Ukupna površina ovog parka zauzima prostor veći od dvadeset dva hektara, dok je zona za pješake određena na površini od osam hektara. Park je uljepšan sa preko dvadeset pet hiljada cvjetova i 2.300 raznoraznih stabala. Glavni bulevar lala ima dužinu od 618 metara.

park (5)

Pored toga, park i stadion su ugrađeni u istom stilu, a dizajnirala ih je njemačka kompanija GMP International. Turisti i ljubitelji fudbala već sada imaju priliku uživati u predivnom pogledu, dok će radovi u parku biti kompletno završeni sljedeće godine.

park (13)

Investicija za ovu predivnu oazu potekla je od biznismena Sergeja Galickog, koji je vlasnik kluba Krasnodar, a ujedno je i jedan od najbogatijih ljudi u Rusiji. Zahvaljujući njemu, ovaj grad sada ima predivni park i stadion.

park (14)

 

Izvor: Russia Beyond

Foto: Vitaliy Timkiv/RIA Novosti