Jedan park u Japanu svakog proljeća prekrije 4,5 miliona plavih cvjetova

Svi znamo kakve prekrasne prizore stvara proljećno cvjetanje trešnje u Japanu, a da li ste znali da u zemlji izlazećeg sunca svakog proljeća postoji još jedan magičan prizor koji stvaraju cvjetovi?

Radi se o Hitachi Seaside parku koji se nalazi na oko dva sata vožnje od Tokija, a koji svakog proljeća bude prekriven plavim cvjetovima nemophila a prizor je jednostavno magičan.

Nemophila ili kako ga zovu “plave oči djeteta” je cvijet porijeklom iz Sjeverne Amerike, ali najimpresivniji je na padinama parka Hitachi gdje cvjeta preko 4,5 miliona jedinki. Ako pogledate pažljivije na slikama ćete vidjeti da su polja nemophile prošarana cvjetovima crvenog maka. Zaista idealan kadar za Instagram.

Park je u vrijeme cvjetanja prepun turista koji se dive ovom prizoru.

. 本來以為藍莓就是世界上最藍的植物了 原來地球上真的有植物是藍色的 這邊真的超級漂亮 不只藍色的花 公園裡其他顏色的花也通通都美哭 千里迢迢來回六小時跑來納豆王國茨城縣也毫無怨言☺️ . ブルーベリーは世の中に一番青い植物と思ったんだけど こんな色の植物本当にあるんだ 公園中の花全部泣きたいほど綺麗すきで、 往復で6時間かかっちゃっでも文句なしだ笑 . #japan#ibaraki#hitachiseasidepark#nemophila#blue#pretty#beautiful#flower#dslr#garden#colorful#sky#日本#茨城#国営ひたち海浜公園#ネモフィラ#ネモフィラの丘#きれい#綺麗#青い#空#天国#花#一眼レフ#蒂芬尼曹日本發展中

A post shared by Tiffany Tsao in Japan (@tiffanippon) on

Different! ความแตกต่างที่กลมกลืน

A post shared by Alex Sarawute (@alexkiseki) on

คนเยอะมากกก #ネモフィラの丘 #ひたち海浜公園 #Nemophila

A post shared by Alex Sarawute (@alexkiseki) on