Opuštajuća oaza u dvorištu iza kuće

Projekat uređenja dvorišta jedne australske kuće nedovršen je stajao pet godina jer je izvođač radova ostavio posao. Potporni zid bio je neravnomjeran, a bazen pogrešno pozicioniran i sve je bilo u neredu.

Vlasnici su zato potražili pomoć Georgia Harper Landscape Designa, kako bi konačno sredili nered i dvorište iza kuće pretvorili u mjesto gdje mogu uživati ​​u vremenu sa porodicom.

Bazen je ponovo postavljen i osvijetljen, uklonjene su neravnomjerne stepenice. Zidovi bazena su ponovo izvedeni, a pločice su dodate za blistav efekat. Postojeći potporni zid visok četiri metra, koji dominira prostorom, zbog veličine nije bilo moguće ukloniti.

Da prostor ne bi izgledao monoton, ugrađene su betonske četvrtaste saksije s cvijećem i klupa za sjedenje. U nekim područjima, prostor je bio previše zbijen za instalaciju biljaka, tako da je dizajner koristio drvene letvice pričvršćene na zid da razbiju prostor i stvore sjene.

Stepenice vode od bazena do vanjskog dnevnog boravka s ugrađenim zakrivljenim prostorom za sjedenje, travom i staklenom ogradom koja omogućava nesmetan pogled na bazen.

Ostavi komentar