Ni megauspješni BIG nije odolio projektu dizajna male kuće

Ni jedan od najuspješnijih arhitektonskih studija, kakav je Bjarke Ingels Group studio, nije odolio projektu dizajn male kuće.

Danski BIG je uradio projekat za vikendicu u prirodi i, očekivano, rezultat je savršen objekat odlično uklopljen u prirodno okruženje, s kojim se skoro stopio, za uživanje u vikendu ili praznicima.

Vikendica naziva A45 posjeduje tradicionalni izgled kuće A okvira, koji joj omogućuje lako kanalisanje kišnice i jednostavnu konstrukciju. Radi uvećavanja kvalitete ove klasične strukture, A45 ima uvijenu krovnu strukturu od 45 stepeni, čime se dobilo na unutrašnjem prostoru visine skoro četiri metra.

mala vikendica

Malena kuća nudi ukupan životni prostor od 17 m2 i sklopljena je na imanju vlasnika. Svi moduli ove vikendice kreirani su od 100% recikliranih materijala. Jedna od najzapaženijih karakteristika ove građevine je sadam staklenih panela koji omogućavaju predivan pogled na okolinu.

vikendica enterijer

Unutrašnjost je dosljedna konceptu minimalizma i prirodnom šablonu izgradnje, koji omogućava pronalaženje uživanja u velikim i lijepim svakodnevnim momentima. Unutrašnjost je uglavnom prekrivena kedrovinom, a od istog materijala je pravljen i namještaj.

vikendica big

 

Unutra nema svijetlih boja ili unikatnih akcenata, sve je u harmoniji sa prirodom i ništa ne remeti savršen pogled, čineći ovu građevinu idealnom vikendicom namijenjenom maksimalnom opuštanju.