Svijet mermera

Svijet mermera je ogroman i raznolik. Od Italije do Indije, mermer dolazi iz cijelog svijeta, pružajući dizajnerima i vlasnicima kuća veliki izbor boja i uzoraka. Dok klasični bijeli mermer koji se mogu naći u Italiji mogu biti prva stvar koja pada na pamet, više šarenih i prepoznatljivih komada sve više favoriziraju vlasnici kuća i dizajneri širom svijeta kako bi dali hrabre i jedinstvene izjave u interijerima.

 

Kako se ono kaže, sve je u detaljima! Jedna od lijepih stvari kod mermer je da je to prirodni kamen, a kao rezultat toga, detalji i žilice koje se pojavljuju na površini svake ploče su jedinstvene za taj komad – nijedan komad neće biti isti!

 

Mermer zahvaljujući svojim skromnim bojama krem, sive i zlatne pogodan  je za brojne različite primjene, od kuhinjskih ostrva do toaletnih elemenata u kupatilu.

Dok bi bijela boja mogla biti ‘poželjna’ dizajnerima i vlasnicima kuća kada je u pitanju mermer, postoji i veliki izbor mermera u lijepim bojama. Od ružičaste i ljubičaste do zelene i plave, interijeri se mogu oživjeti s prekrasno šarenom mramornom pločom.

 

Crni mramori sa zlatnim žilama su izuzetno popularni, posebno u ugostiteljskim okruženjima jer će dati istinsku dizajnersku izjavu.