Namještaj koji “nestaje”: Idealan za vlasnike malih prostora i ljubitelje minimalizma

Šta kažete za namještaj koji možete skloniti bez pomjeranja, namještaj koji možete skoro pa „izbrisati“ iz prostora?

Ako imate mali prostor ili jednostavno volite minimalizam svidjeće vam se linija koju je osmislila njemački dizajner Malta Grieb.

On je osmislio kolekciju pod nazivom „Ambivalenz“ a sastoji se od nekoliko komada: police, stolica, sto… u različitim dimenzijama.

„Ambivalenz“ je poseban po tome što se u vidu ploče montira na zid, a potom na sistemu Marfi kreveta (sistem izvlačenja) pretvara u policu za odlaganje, sto za ručanje ili rad, stolicu, pa čak i čiviluk…

Ovakav sistem rada omogućava korisniku da „Ambivalenz“ komade koristi po potrebi, a kada završi jednostavno ga sklopi i on postaje neprimjetan. Funkcioniše tako što se okvir postavi na zid, a kada vam treba funkcionalna površina jednostavno je izvučete iz okvira.

Inače, ovaj namještaj se proizviodi u jednoj porodičnoj firmi u Poljskoj, a izrađuje se od bijele iverice koja se lako „stopi“ s bijelim zidom, dok su držači od nehrđajućeg čelika. Osim u bijeloj, neki komadi su dizajnirani sa zanimljivim šarenim dezenima, kao idelani za mladalačke prostore.

Dizajneri enterijera će vam reći da, ako imate mali prostor, uvijek birate namještaj i dodatke koji se lako sklapaju, pomjeraju ili slažu u/ispod drugih komada namještaja, a ovo je savršen primjer za tako nešto.

Kako da sami napravite ovako nešto pogledajte na OVOM linku.

 

Foto: Ambivalenz