“BX Kamen” na SASO sajmu u Splitu: Cilj kompanije izlazak na tržište EU (FOTO)

Izlazak na tržište Evropske unije imperativ je kompanije “BX Kamen” iz Jajca koja ove sedmice učestvuje na SASO sajmu u Splitu.

Na sajmu su predstavljeni svi proizvodi “BX Kamena”, a kako navodi Neda Oroz, menadžer prodaje, posebnu pažnju privlače tumbani rustikalni kamen, stokovani, te dekorativni kamen.

“Pored značajnog povećanja obima posla u ovoj godini, naš imperativ je izlazak i na tržište EU. Imamo predstavništvo u Zagrebu, ali su nam svakako zanimljivi i drugi dijelovi Hrvatske koji imaju bogatu kulturu gradnje kamenom”, navodi ona.

Prirodni kamen zauzima posebno mjesto u arhitekturi i građevinarstvu. Jedan od osnovih razloga je to što je kamen prirodan, nije industrijski proizveden, što znači da ne postoje dva identična komada. Upravo zbog toga svaka kuća, podloga ili zid je jedinstven i prepoznatljiv.

Bez obzira da li ulazite u nove projekte ili obnavljate postojeće prirodni “BX Kamen” vam nudi ljepotu i jedinstvenost, a vašem domu daje pravu vrijednost.

Za sve one koji se žele pomjeriti od građevinske uniformisanosti, prirodni “BX Kamen” najbolji je izbor za trajnu ljepotu. Vašem domu će, sasvim sigurno stvoriti utisak stabilosti, čvrstoće i postojanosti.

“BX Kamen” se nalazi u okolini Jajca, a sve potrebne informacije možete dobiti na broj telefona 063 943 981, kao i na sajtu „BX Kamen“, te na njihovom Fejsbuk i Instagram profilu.

Oroz ističe da zahvaljujući karakteristikama, te bojama i teksturama, “BX Kamen” se uklapa u gotovo sve stilove gradnje.

“Bilo da se radi o unutrašnjem oblaganju, fasadama ili vanjskim površinama, svaki kupac može u našem širokom asortimanu da pronađe odgovarajuće rješenje”, kaže Oroz.

Posebnu pažnju posjetiocima sajma privukao je štand “BX Kamena” koji je projektovala arhitekta Jovana Kežić.

“Učešće na sajmu SASO za nas je već uspješno, a nadamo se da ćemo u narednom periodu otvoriti vrata tržištu u Hrvatskoj i EU”, kaže Oroz.

24. Međunarodni sajam Saso 2021 koji okuplja više od 500 brendova, izlagača i suizlagača iz Hrvatske i inostranstva održava se u Spaladium Areni od 10. do 13. Novembra.

Sajam se održava pod sloganom “Sve za izgradnju i obnovu objekata”, tako da je Sajam SASO za sve one koji žele obnoviti i graditi, pravo mjesto za doći, informisati se, vidjeti novitete i ugovoriti poslove.

(PR)