Najbolje evropske destinacije za praznična putovanja

Ako imate barem malo vremena da odmorite tokom praznika, vreme je da osmislite zimsko putovanje na kome ćete tokom praznika napuniti baterije i uživati u svom slobodnom vremenu na pravi način. Možda je ova zima sada idealno vrijeme za promjene u prazničnoj rutini i putovanje u kome ćete iskusiti pravu zimsku avanturu.

Donosimo listu od pet evropskih destinacija idealnih za zimsko putovanje.

1. Austrija i Njemačka

Najljepša praznična atmosfera trenutno je u gradovima u Austriji i Njemačkoj. Ukrašene ulice, pop up restorani, kuvano vino i dobra energija su povod, da vikend povedete u Beču, a idealna lokacija za nešto duže putovanje biće Minhen i Berlin. Ako pak želite da izbjegnete gužvu, odaberite neki manje posjećen gradić u Austriji ili Njemačkoj.

 

2. Italija

Iako ne zvuči kao idealna zimska destinacija, ali Italija tokom praznika mijenja ruho, nije puna turistima i daje mnogo više slobode za istraživanje. Tokom zime mnogo povoljnije i lakše naći ćete smještaj. Odaberite bilo koji grad i uživajte u atmosferi koja inspiriše.

 

3. Budimpešta

Ako ne želite da dugo putujete, prava praznična čarolija čeka vas u Budimpešti. Sve je ukrašeno od parkova, trgova i prosto je sve u novom ruhu. Ako ste je već posjetili, tokom zime će Budimpešta za vas imati potpuno novu dimenziju.

 

4. London

Tokom zime posjeta londonskim muzejima je gotovo besplatna, a tokom praznika grad dobija potpuno novu, topliju energiju. Uz to, ako ste se čuvali za veliki zimski shopping, London je idealno mjesto za vas.

5. Finska

Finska je najprimamljivija zemlja tokom zime, zemlja Deda Mraza i divnih zimskih prizora. Takvu idilu ne možete doživeti nigdje na svijetu. Muzeji, snijeg i topao čaj za ponijeti su sve što vam treba za obilazak i potpuni ugođaj.

(lepotaizdravlje.rs)