Nestvarna: Ovo je po svoj prilici najljepše okićena jelka Evrope

Postoji dobar razlog zašto je ova lokacija nakon Ajfelove kule, druga najposjećenija u Parizu.

Galeries Lafayette robna je kuća koja datira još iz davne 1889. godine.

Zbog čega ni malo ne čudi što posjeduje i jednu od najstarijih tradicija u gradu, a to je predpraznično predstavljanje novogodišnje jelke, koja svake godine ima posebnu tematiku.

Ova tradicija seže u 1976., kada je jelka prvi put okačena na kupolu robne kuće, izazvavši senzaciju prvenstveno zbog načina na koji je predstavljena, a potom i zbog veličanstvenog načina na koji je okićena.

Kupola na kojoj visi jelka zaštitni je znak ove predivne robne kuće. Ova staklena kupola urađena je u neo-vizantijskom stilu i visoka je 43 metra.

Pored nesvakidašnje jelke kojoj se posjetioci dive sa svih pet spratova popularne robne kuće, u toku prazničnog perioda, tematika koja se vezuje za jelku prati i ostatak dekoracije, a na nesvakidašnji način posebno su dekorisani izlozi.

Tema ovogodišnjeg prazničnog dekora je košnica, te se na samom vrhu jelke nalazi ‘pčela kraljica’, a pčele se takođe nalaze i u nesvakidašnje ukrašenim izlozima.

Kako izgledaju ove praznične pčele nije nikako dovoljno da pogledate putem fotografija, pa da biste osjetili ovu čaroliju Galerije Lafayette, najbolje bi bilo da je doživite!

 

View this post on Instagram

 

The beautiful tree at @galerieslafayette from below, with a view do the glaswalk and dome ?

A post shared by ?????? ??????????? (@morganhizar) on

 

View this post on Instagram

 

xmas lights #galerieslafayette

A post shared by @ inesnpe on

 

View this post on Instagram

 

Sympa Sapin #galerieslafayette #laruchedenoel #sapinsdenoël

A post shared by Thibaut Voisin (@thibaut_voisin) on

(Elle.rs)