Mirjana Mikulec preporučuje ove tri boje za uređenje u 2017.

Poznati proizvođači boja su rekli svoje i izabrali boje koje smatraju hit izborom u 2017. godini. Ne sumnjamo da ćemo zelenu i ljubičastu viđati jako puno u narednoj godini, a regionalna zvijezda dizajna enterijera, Mirjana Mikulec, na stranici In Dizajn s Mirjanom Mikulec dala je svoje preporuke za moderne boje u nadolazećem periodu.

Mirjana je i obrazložila svoj izbor, te dala pokoji savjet ako se odlučite na uređenje u ovim bojama.

Zelena boja mente

Divna, bogata i tamna nijansa zelene iz hladnijeg spektra pokazala se ovogodišnjim hitom, posebno u kombinaciji s popularnim baršunom koji je, osim modnim, zavladao i kombinacijama u enterijerima.

menta zelena u enterijeru

“Ako se i vama sviđa ova boja, predlažem da je kombinujete sa toplijim, neutralnim tonovima, kao i onim zemljanim. Tako ćete izbjeći hladan utisak i dati prostoriji ravnotežu. Po želji, možete kombinaciju začiniti i metalnim sjajem – zlatnim ili srebrnim” ističe Mirjana.

Siva

Svojevrsna kraljica među bojama u enjterijerima, siva je univerzalno dobar izbor jer odgovara svim stilovima, odlična je alternativa bijeloj, a ovisno o nijansi, možete postići intimnu, poslovnu, toplu ili bilo koju drugu atmosferu.

siva u enterijeru

“Svjetlo siva nijansa je nepogrešiv izbor, bilo da je riječ o namještaju, osobito onom većih dimenzija poput ormara, polica, kuhinjskih elmenata ili pak o zidovima. Možda na prvu djeluje dosadno, ali to je daleko od istine – izvrsno se kombinuje, posebno s pastelnim nijansama ili meni dragim zelenim i plavim tonovima te žutim akcentima” objašnjava Mirjana.

Pastelno roza

Iako na prvu djeluje kao tipičan izbor za djevojačke sobe, ova nježna boja puno je prilagodljiviji izbor nego što se na prvu čini.

pastelno roza

“Volim ovu boju u kombinaciji sa sivim tonovima, naprosto se divno slažu i međusobno prepliću, posebno kada tome pridodate i igru materijalima. Kombinacija može izgledati toplo i nježno, ali i vrlo profinjeno, ovisno o tome kakav stil želite postići” zaključuje Mirjana.