Koliko je moderan i lijep vaš dom: Trendovi uređenja za koje treba da znate

Kraj svake godine obilježava nagrađivanje najboljih u tekućoj i predviđanja trendova u narednoj godini, u dizajnu, modi, umjetnosti…

Kada je riječ o dizajnu enterijera tu trendova nikad ne nedostaje i čini se kao da se smjenjuju brže nego ikad.

Ako želite imati savremeni dom izdvajamo nekoliko popularnih segmenata koji će, sudeći prema popularnim dizajnerima i urednicima, biti prisutni u enterijerima u narednom periodu.

Dakle, ako opremate dom, ovu su stvari na koje treba da obratite pažnju.

Kuhinje elegantnih boja

boje u kuhinji

Prema riječima urednika časopisa “Houzz” Michela Parkera, bijela boja biće uvijek klasičan izbor za kuhinje, a u misiji postizanja jedinstvenog utiska to treba da budu plava i siva. Topli drveni tonovi su odličan kontrast za vaše kuhinjske elemente.

Moderne verzije lavaboa

moderni lavabo

Bijeli porculanski umivaonici i verzije od nerđajućeg čelika navodno postaju stvar prošlosti.

“Dolazi velika popularnost betonskih, kamenih, bakrenih i granitnih lavaboa u tamnim nijansama”, kaže Parker.

Tople neutralne nijanse

neutralne boje enterijera

Snažne nijanse kao ugalj siva i bijela trendovi su u uređenju enterijera i u narednoj godini. Novitet je dodatak zemljanih nijansi.

Beton u stanu

beton u enterijeru

Sirov materijal betona je još prisutniji u životnom prostoru.

Beton je oduvek bio popularan izbor materijala, a nemojte da se iznenadite kada ga sve češće ugledate na neočekivanim mjestima u obliku namještaja, ukrasnog pribora i na radnim pločama, najavljuju dizajneri.

Iako smo ga najčešće povezovali sa enterijerima u industrijskom stilu, to više nije slučaj. Za “betonske” elemente nema više stilskih ograničenja.

Tamno drvo

tamno drvo u enterijeru

Ako vam je dosta skandinavske bjeline radujte se jer je vrijeme za tamnije vrste drveta poput ružinog, kestena ili oraha.