Kako Škorpije uređuju dom

Škorpije su snažni, aktivni i dominantni znakovi Zodijaka koji svoju snagu crpe iz svog privatnog prostora, koji je njihova neprikosnovena oaza. Dom Škorpija je njihovo utočište, zato će ga uređivati isključivo prema onome šta njima odgovara i čuvati od znatiželjnih pogleda. Ipak su to snažni i tajanstveni znakovi.

Škorpije i luksuz povezani su kao prst i nokat. Njihova patnja za glamurom odražava se u njihovoj sklonosti namještaju ukrašenom kožom ili krznom, kao i skupim dizajnerskim komadima.

Tamne boje

Tajnovite i pomalo mračne, Škorpije jednostavno ne mogu da odole bojama tamnog vina, kao što su tamnoljubičasta, boja višnje i, naravno, crna. Snažne boje vole kombinovati sa bijelom, zbog kontrasta koji gradi s tamnim bojama. Ove nijanse dodatno naglašavaju raskoš pojedinih materijala koje Škorpije preferiraju, poput baršuna, svile, mahagonija…

Luxury-Room-Interior_SSP

Sklone ekstremima

Škorpije su sklone ekstremima, tako da jedni vole minimalizam, dok drugi preferiraju glomazan i raskošno dekorisan namještaj. Uvijek će cijeniti zanimljivu izradu stola, stolice, garniture za sjedenje. Vole prirodne materijale, a posebno one egzotične. Njihov dom je često ispunjen zanimljivo izrađenim ukrasima, čak ponekad i pretrpan. S obzirom na to da vole svoju privatnost čuvati za sebe, privatne fotografije i predmete sa sentimentalnom vrijednošću čuvaju u ladicama.

orig_tn_photo-40718-373898

Ljubitelji tehnologije

U domovima Škorpija se mogu vidjeti ogledala većih dimenzija postavljena u skoro svim prostorijama. Takođe, veliki su ljubitelji tehnoloških uređaja namijenjenih zabavi i užitku, od najnovijih konzola i trodimenzionalnih kućnih kina, do električnih pekača hljeba i specijalnih hladnjaka za vino.

Ne praktikuju jaku rasvjetu, više vole zamračene prostorije. I nisu pretjerano domaćinski tipovi, zato budite počastvovani kada vas Škorpija pozove u goste.

Boje: crna, tamnoljubičasta, bordo

Omiljena prostorija: spavaća soba, dnevna soba

Specifični dekori: neobični i raskošni ukrasi, gadgeti

8146444387_694c2c08e7_zbedroom-inspiration-amusing-white-wooden-chaise-of-drawer-with-round-wall-mount-mirror-and-black-velvet-benches-also-black-master-headboard-bedding-in-purple-bedroom-decorating-ideas-mesmerizing-purpwig12_cropped_30cm1100414_EGDINES_SDSH_20