Par iz Beograda kombi pretvorio u dom u kojem putuje po svijetu

Ako na Instagramu ukucate hešteg vanlife možete vidjete mnoštvo slika ljudi koji žive stilom života koji postaje sve popularniji – putujući po svijetu u kombijima i kamperima koje su pretvorili u domove.

Ipak, kod nas takav stil života još uvijek nije popularan, ali bi mogao postati. Svojevrsni pioniri u tom poduhvatu su Anja i Strahinja, mladi par iz Beograda koji su postali popularni pišući blog o putovanjim Whatifness.

Ideja se rodila prošle godine, kada su na nekoliko dana pozajmili preuređeni kombi od prijatelja iz Portugalije.

Jbt, de mi živimo ???

A post shared by whatifness (@whatifness) on

– Kada smo prvo jutro, sa četkicama u zubima, otvorili zadnja vrata i osvestili da je naše dvorište okean, shvatili smo da moramo imati jedno ovakvo vozilo u našim zivotima. Odmah smo se bacilli na posao, umesto sanjarenja u nedogled. Bacili smo skicu “domobila” sačinjenu od fora koju smo pokupili sa neta i sopstvenih ideja o tome sta će nam sve trebati u našoj novoj kombi kući – ispričali su njih dvoje za Telegraf.

Najbolji dio priče događa im se u momentu kada su tu ideju okačili na Instagram profil.

– Pitali smo ljude da nam preporuče majstora koji bi nam pomogao, a umesto toga dobili smo Bingo života – čitavu plejadu careva koji su se ponudili da nam dobrovoljno pomognu da ostvarimo ovaj san. Stizale su poruke poput: “Ako treba nešto oko stolarije tu sam” i “Ljudi, ja mogu da vam našaram kombi drugarski” itd.

Uz pomoć jedne kompanije, kombi su čak uspjeli da pretvore u ogroman internet ruter sa “fadžilion” terabajta, napajan od strane solarnog sistema, da se nađe usput drugim putnicima u nevolji…

U njihovih 4,8 kvadrata sna, preselili su se prije nekoliko dana, sa idejom da u njemu žive nekoliko mjeseci putujući od Srbije do Skandinavije.

Zahvaljujući minijaturnom frižideru na solarnu energiju i plinskom rešou, koriste iste namirnice kao kod kuće.

Kažu da su najzanimljivije stvari koje su nabavili portabl wc, hiper brzo suseći peškiri i baterijska lampa na kurblu.

Nedostaje im jedino veš mašina pošto u kombiju imaju čak i WC, a čim otopli planiraju da instaliraju portabl kamperski tuš.

Ideja je da naprave krug od Srbije do Skandinavije. Krenuli su prije nekoliko dana, obilaze dio Balkana. Zatim iz

Njihove avanture možete pratiti na Instagram ili FB profilu.

Evo kako je izgledalo pretvaranje kombija u dom na točkovima.

 

Izvor: Telegraf