Uređenje prostora po horoskopu: Ovako Vage uređuju dom

Kada je uređenje prostora u pitanju, Vaga ima dosta sličnosti sa Djevicom. Kao i Djevica, teži ka perfekcionizmu, ali posjeduje koji stepen topline više. Uglavnom su osobe sa stilom i imaju oštro oko, kako za odabir namještaja, tako i za ostale stvari. Ne žale da ulažu u opremanje doma i dobri su domaćini.

Kod Vaga je uvijek prijatno, skladno i naravno čisto. Najčešće kombinuju moderno s tradicionalnim.

kako-vage-uredjuju-dom

Vage vole smirujuće i harmonično

Smirujući prostor u kojem se osjeti harmonija je ono što je Vagama potrebno. Pripadnici ovog znaka vole otvorene i prozračne prostore koji nikako ne smiju biti zatrpani nepotrebnim stvarima.

Uz romantičnu prirodu Vage odlično idu nježne i pastelne boje. Svijetloroza, tirkizna kao i mintzelena donose im pozitivnu energiju, dok su za naglašavanje dekora odlične ljubičasta i tamnoplava.

Kada biraju namještaj, Vage preferiraju proporcionalne, simetrične i zaobljene forme.

uredjenje-doma-za-vage

Estetika vaga u svakom detalju

Vagama je estetika od izuzetnog značaja, pa se brinu da ukrase životni prostor stvarima koje odražavaju njihov stil. Potrudiće se da od svog doma stvore prostor koji podsjeća na umjetničku galeriju u kojoj su izloženi originali, ali pažljivo i s puno ljubavi izabrani.

Osvjetljenje u kući nikad nije jako i agresivno, više teži ka toploj i romantičnoj atmosferi.

vaga-uredjenje-doma

Vage vole biti okružene knjigama

Vage žele vlastitu biblioteku, pa će tako najveća soba vjerovatno biti namijenjena za knjige, odnosno za radnu sobu, koja će im služiti kao mjesto gdje se sklanjaju od svih i pune energijom. Isto tako uživaju u društvu ljudi, pa je u dnevnoj sobi potrebno imati i dovoljno udobnih mjesta za sjedenje. Trpezarija treba da ima puno svjetla i veliki sto oko kojeg se može okupiti cijela porodica.

savrsen dom za vage

Boje: pastelne nijanse

Omiljena prostorija: radna soba, biblioteka

Specifični dekori: knjige, cvijeće, skulpture