Italijanski dvorac vrijedan 30 miliona dolara sa ogromnom šahovskom tablom na otvorenom

Ako ste, baš kao i svi drugi, prošle jeseni gledali „The Queen’s Gambit“, možda će vam se dopasti nova vila u Kalabasasu.

To je prostrana kuća dizajnirana da liči na vrhunske italijanske vile, s tim što njen eksterijer krasi i jedan poseban detalj: šahovska tabla u prirodnoj veličini.

 

Kuću prodaje Robin Gibson, koji je nadgledao njenu izgradnju tokom šest godina. Gibson, osnivač St. Tropeza, brenda proizvoda za samopotamnjivanje, otputovao je na jezero Komo tokom procesa razvoja kuće kako bi posmatrao i bio inspirisan tamošnjim palatama.

Za dizajn je angažovao arhitektu Vilijama Hablinskog, koji je poznat po stvaranju velikih vila inspirisanih Mediteranom. Njegov projekat, Villa Firenze prodat, je za 51 milion dolara ranije ove godine, a dom koji je projektovao za Stiva Vajna bio je posljednji na tržištu i prodat je za ogromnih 110 miliona dolara.

Glavna rezidencija Gibsona se proteže na 1570 kvadratnih metara i ima pet spavaćih soba i sedam kupatila, ali postoji i zasebna gostinjska kuća koja imanju dodaje još dva kreveta i dva kupatila.

Unutra se nalaze biblioteka, bisokop i sobe za vježbanje i masažu, kao i vinski podrum koji može da primi do 5.000 boca vina. Na terasi na spratu nalazi se sklopivi stakleni krov, a odavde se pruža spektakularan pogled na dolinu San Fernando.

Predivna vila se nalazi na zemljištu od 1,2 hektara, tako da ima dosta lijepih mesta i u okruženju. Kad niste zauzeti igranjem šaha, možete se okupati u bazenu ili uživati u večeri na otvorenom sa prijateljima u jednom od zabavnih prostora.

Na imanju se nalazi i garaža za pet automobila, plus predivno uređeni vrtovi. Najbolje od svega, budući da se nalazi u blizini rezervata prirode, nećete imati bliske komšije u okruženju.