Na prodaju najskuplja kuća u Kaliforniji vrijedna 160 miliona dolara

Utočište u Loon Pointu, najskuplji je kuća u Kaliforniji, i upravo je izašla na tržište – sa cijenom od 160 miliona dolara (117,4 miliona funti). Ako imanje Carpinteria dobije punu traženu cijenu, to će biti druga najskuplja kuća ikada prodana u Kaliforniji, slijedeći samo iza Warfa Estate Jeffa Bezosa, koji košta 165 miliona dolara.

 

Foto: Jim Bartsch

Foto: Jim Bartsch

Osim zapadne obale, imanje, koje je trenutno u vlasništvu upravitelja Hedge fondova i predsjednika škole Julliard Brucea Kovnera, bit će treća najskuplja kuća prodana u SAD-u. Dolazi nakon stana na Menhetnu (prodat za 238 miliona dolara) koji trenutno drži rekord. To znači da je dom jedan od najboljih svjetskih domova – i jedan od najuzbudljivijih trenutno na tržištu. Sa svojih 22 hektara bujnog uređenja, zemljište se dijeli na pet parcela – s dva različita imanja, Ocean View i Bellevue – koje su povezane privatnim putem. Ove vile u mediteranskom stilu i jedine se mogu vidjeti, ali veliki dio njihove veličine ostaje skriven od javnosti ispod krova popločanog terakotom.

Prvo, kući je dat ton luksuznim idejama hodnika sa svojim ulazom prekrivenim lusterima koji nagovještava ljepotu bez premca koja čeka u ostatku kuće.

 

Foto: Jim Bartsch

Značajne dizajnerske karakteristike uključuju kamene lukove i mramorne akcente, uparene s visokim stropovima s izloženim prirodnim gredama koje pokazuju rustikalni evropski šarm u središnjoj Kaliforniji.

 

Foto: Jim Bartsch

 

Interijeri nastavljaju preoblikovati elegantne ideje za kuhinju i dnevni boravak , posebno kroz svoj otvoreni dizajn koji kombinuje dva prostora kako bi stvorio veliki prostor za zabavu. Područje takođe uključuje prozore od poda do plafona koji naglašavaju kalifornijski zraci tokom cijelog hangouta s drvenim poljupcima.

 

Foto: Jim Bartsch

Osim dnevnog boravka i kuhinje, imanje je lavirint jedinstvenih savjeta za dizajn interijera koji utjelovljuju savremeni život Santa Barbare poštujući bezvremenske karakteristike. To uključuje biblioteku obloženu drvom i ukrašene mantile koje nude blanko dizajnersko platno.Utočište u Loon Pointu na sličan način resetira vrtne ideje Carpinteria sa svojim izvrsno dizajniranim dvorištima, zajedno s mramornim kipovima i terasama s pogledom na ocean. Tu je i veliki bazen sa ružičnjakom koji stvara tradicionalnu kombinaciju s palmama SoCal -a.

 

Foto: Jim Bartsch

 

 

HOMES&GARDENS